USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

CDP Türkiye 10. Yıl İklim Değişikliği Konferansı

"Migros mağazalarında müşteriye verilen poşet miktarı yüzde 75 azaldı"

CDP Türkiye 10. Yıl İklim Değişikliği Konferansı
09-06-2020 20:21
Google News

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, gittikçe artan bir frekansta ve daha büyük etki bırakan salgınlar yaşamaya başladıklarını belirterek, "Bu salgınların sebebi doğa-insan dengesinin bozulması, dünyanın biyoçeşitliliğinin hoyratça kullanılması. Sonuç olarak salgınlarla ve afetlerle karşı karşıya kalıyoruz." dedi.

Garanti BBVA'nın ana destekçisi, Deloitte Türkiye'nin rapor sponsoru olduğu, CDP Türkiye'nin yıl boyunca yürüttüğü çalışmaların paylaşıldığı CDP Türkiye 10. Yıl İklim Değişikliği Konferansı, bu yıl online ortamda gerçekleştirildi.

Çalışmalarını Sabancı Üniversitesi çatısı altında yürüten CDP Türkiye'nin düzenlediği konferans kapsamında düzenlenen Liderler Paneli'nde konuşan Gigin, çevre hareketinin Türkiye'de TEMA ile başladığını, bu kıvılcımın Avrupa'ya Türkiye'den gittiğini söyledi.

CDP Türkiye'yi 2010'dan beri takip ettiklerini, iklim değişikliğiyle mücadelede uzun süredir bu organizasyonun içinde olduklarını dile getiren Gigin, Tekfen'in iklimle mücadeledeki faaliyetlerinden bahsetti.

Gigin, bu alanda ilk raporlarını 2016'da verdiklerini kaydederek, uzun süren çalışmalar ve faaliyetler sonrası iklim değişikliğiyle mücadelede istedikleri noktada olduklarını bildirdi.

İnsanoğlunun doğaya verdiği zararlardan bahseden Gigin, "Gittikçe artan bir frekansta ve daha büyük etki bırakan salgınlar yaşamaya başladık. Bu salgınların sebebi doğa-insan dengesinin bozulması, dünyanın biyoçeşitliliğinin hoyratça kullanılması. Sonuç olarak salgınlarla ve afetlerle karşı karşıya kalıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ