USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Çavuşoğlu: 'Kırgızistan Mahkemesi FETÖ konusunda tarihi karar verdi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “FETÖ'yle mücadele konusunda kardeş ülke Kırgızistan'dan beklentilerimizi yeniledik. Özellikle Kırgızistan Mahkemesinin FETÖ odaklı bir mülkiyet konusunda verdiği kararı tarihi bir karar olarak görüyoruz” dedi.

Çavuşoğlu: 'Kırgızistan Mahkemesi FETÖ konusunda tarihi karar verdi'
08-05-2019 01:47
Google News

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Çıngız Aydarbekov ile Türkiye-Kırgızistan Ortak Stratejik Planlama Grubu 3. Toplantısına katıldı. Toplantıda vatandaşların karşılıklı seyahatlerine ilişkin 26 Nisan 2011 tarihinde imzalanan anlaşmaya ek protokol imzalandı ve çalışma vizesi harçlarının düşürülmesine ilişkin karar alındı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Aydarbekov'un Türkiye'de çok önemli birkaç görüşme yaptığını söyleyen Çavuşoğlu, “Yaptığımız görüşmelerde bu yılın sonunda gerçekleştireceğimiz ‘Stratejik Planlama Toplantıları'nın konuşmasını yaptık. Konsolosluk istişarelerini gerçekleştirdik ve aldığımız kararların da belgesini bugün imzalama fırsatı bulduk. Özellikle çalışma vizelerinin düşürülmesiyle ilgili ve Türkiye'de tedavi gören Kırgız vatandaşların oturma izniyle ilgili durumları karara bağladık. Ticaretimizi karşılıklı olarak arttırmamız gerekiyor. Türk firmalarının Kırgızistan'da yatırımlar yaptığını biliyorsunuz. Önümüzdeki süreçte iki ülkenin Cumhurbaşkanları da uygun görürse bir iş formu düzenleyeceğiz. Dolayısıyla ticaretimizi 1 milyar dolar seviyesine yükseltmemiz gerekiyor. TİKA'nın projelerine baktığımızda en çok Kırgızistan'da projeler gerçekleştirmiştir. FETÖ'yle mücadele konusunda kardeş ülke Kırgızistan'dan beklentilerimizi yeniledik. Özellikle Kırgızistan Mahkemesinin FETÖ odaklı bir mülkiyet konusunda verdiği kararı tarihi bir karar olarak görüyoruz. Uluslararası platformlarda birbirini destekleyen iki ülkedir Türkiye ve Kırgızistan” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ