USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Cavit Çağlar'ın Vestel'in Rusya'ya dönmesi için yaptığı görüşmeler son derece verimli oldu

Devlet eski Bakanı ve ünlü işadamı Cavit Çağlar'ın Vestel'in Rusya'ya dönmesi için yaptığı görüşmelerin son derece verimli olduğu ifade edildi

Cavit Çağlar'ın Vestel'in Rusya'ya dönmesi için yaptığı görüşmeler son derece verimli oldu
06-08-2024 19:07
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Devlet eski Bakanı, ünlü işadamı Cavit Çağlar'ın arabuluculuğunda Vestel’in, Rusya'ya geri dönmesi için yapılan görüşmelerin çok verimli geçtiği ifade edildi. 

Rus Zebra TV haber ajansı, Vladimir bölgesi Valisi Aleksandr Avdeyev ve Birinci Yardımcısı Aleksandr Remiga'nın Türkiye'ye çıkarma yaptığını yazdı. Valilik basın açıklamasına atıfta bulunan Rus haber ajansı, ziyaretin amacının, Türkiye ve bölge arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu kaydetti. 

- Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Vestel'in Rusya'ya dönmesi için devreye girdi

Ziyaret bağlamında Rus Vali, Vestel şirketini de ziyaret etti. Vali Avdeyev, sosyal medya hesabından, "Beyaz eşya üreticisi Vestel'in işletmesini ziyaret ederek, firmanın Aleksandrovskiy semtindeki proje uygulamasına dönmesini önerdik. Orada özel bir ekonomik bölgenin geliştirilmesinden bahsettik, yatırımcılar için koşullar son iki yılda daha da uygun hale geldi" diye izlenimlerini aktardı.

Zebra TV haber ajansının Vladimir Bölge yönetimindeki ve valinin Türkiye gezisinin ayrıntılarına aşina olan bir  kaynağı, geziyi "KPI açısından son derece verimli" olarak nitelendirdi. Rus kaynak, "Türk iş adamının (Ahmet Zorlu) Vladimir bölgesinde ev aletleri üretiminin yeniden başlaması konusunda henüz net bir cevap vermemiş olmasına rağmen, görüşmeler son derece verimli geçti" dedi. 

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ile görüşmelerin yapıldığına işaret eden kaynak, "Zorlu, Aleksandrovskiy yakınlarındaki tesisin yeniden başlatılması konuşmaya hazır olduğunu söyledi. Kendisi saygıdeğer bir insan" diye gelişmeleri aktardı.

TÜRKİYE ZİYARETİ HABERLERDE... 

Zebra TV,  Vali Avdeyev ve Birinci Yardımcısı Remiga'nın ünlü iş insanları Zorlu, Cavit Çağlar, Azerbaycan Cumhuriyeti eski Başbakan Birinci Yardımcısı Abbas Abbasov ve oğlu, aynı zamanda Azerbaycan Millet Meclisi eski Milletvekili Aydın Abbasov'un Vestel şirketi ile yapılan görüşmelerdeki fotoğraf ve videolarını da paylaştı.

Zebra TV, "Vestel beyaz eşya fabrikası 2000'li yılların ortalarında Aleksandrovskiy semtinde faaliyete geçti. İşletme 2016 yılına kadar faaliyet gösterdi...  2015 yılındaki uçak krizinin ardından Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi nedeniyle üretim durduruldu.

Rus haber ajansı, "2023 sonbaharında ulusal Rus medyası, İranlı şirket Entekhab Group'un Vestel'in atıl kapasitelerini satın almaya hazır olduğunu ve anlaşmanın son aşamada olduğu iddiasını yazmıştı.  Ancak Vali Avdeyev daha sonra "Bu konuda henüz net bir bilgi yok" diye açıklama yapmıştı" diye gelişmeleri aktardı.

Rusya'nın en çok okunan günlük Komsomolskaya Pravda gazetesi de, Vali Avdeyev'in Türkiye'de Vestel şirketiyle ilgili yaptığı görüşmelere değinerek, Vestel şirketinin Vladimir Bölgesi'ne terkrar dönerek faaliyete geçebileceğini duyurdu. 

Rusya'nın en çok okunan haftalık Argumentı i Faktı (AiF) gazetesi de konuyla ilgili haberine benzer yorumlar yaptı. 

Bu arada,  işadamı Çağlar'a görüşmelerde Abbas Abbasov ve oğlu Aydın Abbasov'un da yardımcı olduğu ifade edildi. Görüşmelerde yer alan bir kaynak, "Ünlü işadamı Cavit Çağlar, Abbas Abbasov ile çok iyi arkadaş. Uçak krizi sırasında da Abbasov, Cavit Bey'e yardımcı olmuştu. Vestel'in geri dönmesi için arabuluculuk yapan Cavit Bey'e bu sefer de Abbas Abbasov yardımcı olmakta. Bu arada Abbas Bey'in oğlu Aydın Abbasov da görüşmelerde yer almakta. Cavit Bey'e oğlu kadar çok sevdiği Aydın Abbasov da çok yardımcı oldu" dedi.

- Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Vestel'in Rusya'ya dönmesi için devreye girdi

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ