USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

CarrefourSA deniz mahsulü çeşitliliğine kara midyeyi de ekledi

“Bu sene 25 yeni reyon yatırımı gerçekleştirerek balık reyonlarımızın sayısını 184’e çıkarttık. ”

CarrefourSA deniz mahsulü çeşitliliğine kara midyeyi de ekledi
14-11-2019 14:58
Google News

CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izlemesi sonucu onay vermiş olduğu Erdek açıklarındaki midye yetiştiricilik tesislerinden midye almaya başladıklarını belirterek, “Böylelikle bir ilke daha imza atarak canlı kara midye satışı gerçekleştiren tek gıda perakendecisi olduk.” dedi.

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, kaliteli ve güvenilir ürünleri en iyi fiyat politikasıyla müşterilerine ulaştırmak adına desteklediği sürdürülebilir balıkçılık faaliyetleri kapsamında deniz mahsullerine ilişkin yeniliklerini açıkladı.

Yeniliklere ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan CarrefourSA Genel Müdürü Kartallıoğlu, müşterilerinin balık tüketimini artırmak amacıyla bir yandan tedarik zincirinin genişletilmesi, satın alma hacminin artırılması, lojistik sisteminin yenilenmesi ve balık reyonlarının değişimi gibi sektörde fark yaratan birçok yatırımlara imza attıklarını kaydetti.

Türkiye’nin bir numaralı balıkçısı olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Kartallıoğlu, kültür balıkçılığını destekleyerek reyonlarına yılın 12 ayı 60-70 çeşit balık getirebildiklerini söyledi.

Kartallıoğlu, sürdürülebilirlik anlamında her türlü kalite standardına, av boylarına sahip çıktıklarını anlatarak, şunları aktardı:

“Türkiye’de balık üretimi maalesef bizim istediğimiz seviyede değil ama bunu artırmak istiyoruz ve burada da başı çeken bir kuruluşuz. Türkiye’de hala kişibaşı balık tüketimi 7-8 kilogram civarında. Bu Avrupa’da 25 kilogram. Son derece sağlıklı olan balığın tüketimi gittikçe artıyor. Karadeniz Bölgesi bu anlamda çok özel, kişibaşı 25 kilogram balık tüketiliyor.

Bu tüketim İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da 1-2 kilogramlara kadar düşüyor. Bu sene 25 yeni reyon yatırımı gerçekleştirerek balık reyonlarımızın sayısını 184’e çıkarttık. Önümüzdeki sene balık reyonlarımızın 200’leri geçtiğini göreceğiz. CarrefourSA’nın balık operasyonunda 22’si Su Ürünleri Mühendisi olmak üzere toplam 385 kişinin görev yapıyor.”

- “Kara midye satmaya başlayacağız”

Kartallıoğlu, Türkiye’nin önemli bir sokak lezzeti olan ve zaman zaman sağlıklı olduğuna güvenilemeyen kara midye satmaya başlayacaklarını belirterek, “Güvenli çiftlik midyelerini reyonlarımızda satışa sunmak için yaklaşık bir yıldır yerinde süreci takip ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izlemesi sonucu onay vermiş olduğu Erdek açıklarındaki midye yetiştiricilik tesislerinden midye almaya başladık. Böylelikle bir ilke daha imza atarak canlı kara midye satışı gerçekleştiren tek gıda perakendecisi olduk.” diye konuştu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ