USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Can sıkıntısıyla başladı, ihracatçı oldu

Yozgat'ta can sıkıntısını gidermek için tütü, duvar süsü, magnet ve çeşitli eşyalar yapmaya başlayan Gamze Muş, KOSGEB desteğiyle kurduğu küçük atölyesinde hazırladığı ürünleri Avrupa ülkelerine ihraç ediyor. - Anadolu Ajansı

Can sıkıntısıyla başladı, ihracatçı oldu
08-03-2017 17:07
Google News

YOZGAT - ÖMER ERTUĞRUL

Yozgat'ta can sıkıntısını gidermek için tütü, duvar süsü, magnet gibi ürünler hazırlamaya başlayan 26 yaşındaki ev kadını Gamze Muş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle kurduğu küçük atölyesi sayesinde Avrupa ülkelerine de satış yapıyor.

Zamanının büyük bölümünü can sıkıntısı nedeniyle internette geçiren ev kadını Gamze Muş, burada gördüğü ve kızı için satın almak istediği tütüyü, daha sonra kendisi üretmeye karar verdi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı tütü ve keçeden yaptığı Amerikan servis takımına gösterilen ilgi üzerine Muş, keçe, deri ve kadifeden duvar süsleri, masa ve sehpa örtüleri ile magnet hazırlamaya başladı.

KOSGEB'in desteklerinden faydalanarak geçen yıl nisanda atölye kuran Muş, ürünlerini sosyal medya hesabı üzerinden hem yurt içinde hem de Almanya, Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerde satıyor.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işe can sıkıntısı nedeniyle başladığını söyledi.

Başlarda eşinin fazla destek vermediğini anlatan Muş, "Bana 'Can sıkıntısıyla kendini oyalasın' diyordu. Daha sonra eşim de yardımcı olmaya başladı." dedi.

İşini kurmak için KOSGEB'e başvurup 15 günlük kurs gördüğünü dile getiren Muş, şöyle konuştu:

"İş yerimi açıp KOSGEB'den hibe destek kullanarak makinelerimi aldım. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden sipariş alıyorum. Ekibimi kurdum, 10 kişiyle çalışıyorum, onlar da başkalarıyla çalışıyor. İşe ilk başladığımda, keçe ve derileri anlaşmalı olarak veresiye usulü aldım. Şimdi peşin alıyorum. İki ayda bir 40-50 bin liralık mal alıyorum. Aylık 10-12 bin lira ciromuz var, giderleri çıktıktan sonra bana 5-6 bin lira kalıyor. Aylık 400-500 kargo çıkarıyoruz. Yurt içi ve yurt dışına kargomuz var. İnterneti kazanca dönüştürdüm. Artık boş boş gezinecek vaktim olmuyor."

Ev kadınlarına seslenen Muş, "Hiçbir şey onlar için engel değil, yapabilecekleri, becerebilecekleri illaki bir alanları var. Herkesin elinde telefonu, interneti var, başkalarının adına satış yapıp karını alabilir. 'Eşim getirsin, ben evde çocuk bakayım' dememeliyiz. Biz de evimize destek olalım, geliştirelim kendimizi." ifadelerini kullandı.

"Örnek girişimci"

KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık da Muş'un, kentte işini kuran başarılı girişimcilerden biri olduğunu belirtti.

Muş'u tebrik eden Işık, "İlimizde kadınların patron olacağını ispatlamış oldu. İnternet üzerinden satışlarını tüm dünyaya ulaştırması bizi çok mutlu etti. Amacımız Muş gibi örnek girişimcileri tanıtmak, onların önderliğinde yeni girişimcileri de ekonomiye kazandırmaktır." dedi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ