USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

Can Dündar, MİT TIR'ları görüntülerini para karşılığında mı yayınladı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Dündar’ın bir buçuk milyon TL değerindeki evini MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlaması karşılığında 5 milyona satın aldıkları iddia edilen 4 avukat hakkında gözaltı kararı çıkardı....

Can Dündar, MİT TIR'ları görüntülerini para karşılığında mı yayınladı!
17-02-2016 19:29
Google News

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Dündar’ın bir buçuk milyon TL değerindeki evini MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlaması karşılığında 5 milyona satın aldıkları iddia edilen 4 avukat hakkında gözaltı kararı çıkardı.

MİT Tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatının da aralarında bulunduğu 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık, TIR’ları durduran Hamza Celepoğlu ile TIR’ların durdurulması görüntülerinin yayınlanması nedeniyle tutuklanan Can Dündar’ın irtibatını tespit etti.

4 AVUKATA GÖZALTI KARARI

Bunun üzerine soruşturma kapsamında Kasım ayında tutuklanan Tuğgeneral Celepoğlu’nun avukatı Faruk Öksüz ile Sönmez Ahi, Atilla Tarık Çilekçi, Bekir Mustafa Yılmaz isimli avukatlar hakkında gözaltı kararı verdi. Avukatların yakalanması için arama çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararla, şüpheli avukatların ofislerinde arama yapıldığı ve ’’FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

BİR BUÇUK MİLYONLUK EV 5 MİLYONA SATILDI

Haklarında gözaltı kararı bulunan şüpheli avukatların, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ait olduğu öne sürülen 1 buçuk milyon TL değerinde olan Çankaya Ankara’daki bir evi, MİT TIR’larına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında 5 milyon TL’ye satın aldıkları iddia edildi. Ödemenin 1 trilyon 350 bin TL’sinin banka havalesi yoluyla, kalan miktarın ise para dolu çantayla yapıldığı belirtildi. Evin satış işleminin ise “İşte yok denilen o silahlar” haberinin yayınlanmasının üzerinden birkaç hafta geçtikten sonra gerçekleştiği de öğrenildi.

EVİN YARISI DİLEK DÜNDAR’IN ÜZERİNE

Yüzde ellisinin Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’a ait olduğu belirtilen evin, avukatlar tarafından satın alındıktan sonra ofise çevrildiği ifade edildi. Soruşturma kapsamında avukatların ifadesinin alınmasının ardından cezaevinde tutuklu bulunan Can Dündar’ın ifadesine tekrar başvurulacağı kaydedildi. Evin yüzde elli hissesinin Dilek Dündar’a ait olması nedeniyle, Dilek Dündar’ın da ifadesinin alınması için adliyeye çağrılabileceği belirtildi.

DİLEK DÜNDAR İFADEYE ÇAĞRILABİİLİR

Öte yandan, söz konusu evde incelemelerin halen devam ettiği, şüpheli avukatlar hakkında kaçmamaları için yurt dışına çıkış yasağı konduğu kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ