USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Cam filmine ceza kesilmeyecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filmi yasağına uymayan araçlara ceza kesilmesine ilişkin, "Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Bir tane ceza kesilmeyecek, bu konu aydınlığa kavuşana kadar." dedi.

'Cam filmine ceza kesilmeyecek'
10-11-2017 21:52
Google News

ANKARA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber canlı yayınında katıldığı programda açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cam filmi yasağına uymayan araçlara ceza kesildiği hatırlatılarak, "Size gelen bir talimat var mı? Yasak devam ediyor mu?" sorusu üzerine Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim ve ondan sonra da bir talimatı oldu. Direkt bana bir talimatı oldu. Gerekli hazırlıkları yapıyoruz." diye konuştu.

Gelecek dönemde araçlardaki cam filmine ilişkin yapılacak çalışmaları paylaşan Soylu, şunları anlattı:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla da kendi aramızda bir değerlendirme yaptık. Şimdi Karayolları Trafik Kanunu'nun 20 yıldır oradaki uygulaması devam ederse bunu sağlamak mümkün olmayacak. Biz bakanlık olarak Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili yönetmeliğini kaldıracağız. Aynı zamanda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile eşgüdüm içinde hemen çalışacak, bir standardizasyon getirilecek."

Abartılı egzozlar...

Cam filmi yasağına uymayan araçlara cezaları 8-10 gündür tamamen kestiklerini aktaran Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Talimat verdim ben. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konuda, bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Yani 20 yıldır devam eden ama 4-5 yıllık serencamını burada anlatmaya çalıştığım bu cezalar artık kesilmeyecek diye talimat verdim. Ama şöyle bir sıkıntımız var; Siz de Ankara'da yaşıyorsunuz, ben de Ankara yaşıyorum. İstanbul'da yaşayanlar da var. Bir hafta önce Ankara'da bir uygulama yaptık.

Bu uygulamadan mütevellit böyle bir şey oldu. Bir günlük bir uygulamaydı. Orada şunu yaptık biz, biliyorsunuz ki bu abartılı egzozlar var. Gecenin 02.00'sinde evde uyurken, caddenin ortasında sürat yapıp herkesin uyanmasına sebebiyet teşkil edecek araçların, standardın çok ötesinde modifiye edilmesinden kaynaklanan sıkıntılar söz konusu."

"Yeni nesil silahlar var"

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin, "Hakkari'de gerçekleştirilen terör saldırısının AT4 tipi tanksavar silahıyla düzenlendiğinin düşünüldüğü"ne yönelik açıklamaları anımsatılarak, "Bu silahın ABD tarafından PYD'ye verilen, PYD'den de PKK'ya geçen bir silah olduğu değerlendiriliyor. Sizin yorumunuz nedir, başka örnekleriniz var mı?" şeklindeki soru üzerine Soylu, şöyle konuştu:

"Var, çok var. Elimize geçen silahlar var. Yeni nesil silahlar var ve bu yeni nesil silahların özellikle dostumuz ve müttefiklerimiz üzerinden o tarafa aktarıldığı yani PYD'ye verilen destekler üzerinden aktarıldığı ve PYD'den de PKK'ya intikal ettiği çok açık. Bunlarla beraber de biz bunların hem duyumlarını, hem istihbaratlarını alıyoruz hem de yakaladığımız zaman mağaralarda, şimdi bin 800 mağaradan bahsettim, bu bin 800 mağaranın içerisinde sadece doküman yok, hem erzak var hem silah, hem mühimmat hem de bu tip tanksavarlar, roketatarlar, yeni nesil roket atarlar var. Biz bunların tamamıyla bir mücadele içerisindeyiz."

Bu konuda defalarca dile getirilmesine karşın müttefiklerden beklenen hassasiyeti göremediklerini, kendilerine sadece sözle hassasiyetlerin dile getirildiğini aktaran Soylu, Türkiye'nin terörle mücadele ile beraber göç konusunda da çalışmalar yürüttüğüne işaret etti.

Soylu, "Bütün bunlara yönelik bir çaba ortaya koyuyoruz ve bu çabanın bütün dünyaca takdir edilmesi ve desteklenmesi lazım gelirken, tam tersi terör örgütüne destek sağlanarak, terör örgütlerine yeni nesil silahlar verilerek bunlar gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Daha ötesi daha ağır, özellikle müttefik saydığınız ülkelerin vatandaşlarının gelip PKK ile hava akademisi, sağlık akademisi kurmaya çalıştıklarını, kamplarında birtakım dersler vermeye çalıştıklarını biliyoruz." diye konuştu.

"Bu haini vermemek için bir direnç söz konusu"

Bakan Soylu, FETÖ ile mücadele konusunda da "Türkiye kendi sınırları içerisinde FETÖ mücadelesinde 15 Temmuz'dan bugüne kadar ve 15 Temmuz öncesi de dahil olmak üzere çok etkin bir noktaya gelmiştir. Vatandaşımız şunu bilsin, FETÖ'nün Türkiye içerisinde ayağa kalkabilme ihtimali söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'yü tamamen tasfiye etmek için uluslararası bir mücadelenin gerektiğine işaret eden Soylu, "Örgütün elebaşının iadesi... Biz bunun için gerekli her türlü noktayı ortaya koyduk ama anlaşılıyor ki bu konuda örgütün elebaşını, bu haini vermemek için bir direnç söz konusu. Bunu çok net ve açık görüyoruz. Ama bu özellikle müttefikimizle bizim aramızda sürekli olarak gidip-gelen, masada olan, her görüşmede dillendirilen bir konudur." diye konuştu.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ