USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çağla Büyükakçay, ABD Açık'ta 2. tura yükseldi

Kariyerinde ilk kez ABD Açık ın ana tablosunda mücadele eden dünya Çağla Büyükakçay, ABD li rakibi Irina Falconi yi 6-2 ve 6-1 lik setlerle 2-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. - Anadolu Ajansı

Çağla Büyükakçay, ABD Açık'ta 2. tura yükseldi
30-08-2016 01:02
Google News

İSTANBUL

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, sezonun son "grand slam" tenis turnuvası ABD Açık ın ilk gününde ABD li rakibi Irina Falconi yi 6-2 ve 6-1 lik setlerle 2-0 yenerek, 2. tura yükselmeyi başardı.

Bu yıl Roland Garros da 2. tura yükselerek "bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan ve maç kazanan" ilk Türk kadın tenisçi unvanını alan Çağla Büyükakçay, ABD nin New York kentinde düzenlenen birinci tur maçında rakibi dünya sıralamasının 75. basamağındaki Falconi yi 2-2 berabere giden ilk sette 6-2 ile geçti. İkinci sette 4-0 lık bir seri yakalayan dünya sıralamasının 66 numarası Çağla, seti 6-1 kazandı ve maçtan 2-0 galip ayrılarak, adını bir üst tura yazdırdı.

Türkiye yi olimpiyatlarda temsil eden ilk tenisçi olan 26 yaşındaki Çağla Büyükakçay, Fransa Açık ve Wimbledon dan sonra kariyerinin 3 üncü grand slam deneyimini yaşadı ve ABD Açık ta ikinci tura yükselen ilk Türk kadın tenisçi olarak tarihe geçti.

Öte yandan Çağla, nisan ayında, toprak zeminde düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup ı kazanarak WTA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olmuştu.

Milli tenisçi, ikinci turda, Letonyalı Jelena Ostapenko yu 2-0 mağlup eden Çek sporcu Petra Kvitova ile mücadele edecek.

Muhabir: Serhat Bağbars


dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ