USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyüközer: 'Bütün marketlerde satılan et ürünleri nitrit nitrat içermektedir'

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Batılı ülkelerde bazı şirketler artık 'nitrit-free' ve 'nitrat-free' et ürünlerini, çok daha sağlıklı alternatifler olarak sunulduğunu, ancak bu ürünleri bulmak zor ve sadece sağlıklı gıda mağazalarında ya da organik bakkalla

Büyüközer: 'Bütün marketlerde satılan et ürünleri nitrit nitrat içermektedir'
02-04-2019 20:22
Google News

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, bebeklerde ve küçük çocuklarda hayatı tehdit eden hastalıklara neden olan et ürünlerinde kullanılan katkılar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Tüketicilerin et ürünleri alışverişi yaparken dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Büyüközer, "Batılı ülkelerde bazı şirketler artık 'nitrit-free' ve 'nitrat-free' et ürünlerini, çok daha sağlıklı alternatifler olarak sunuyorlar, ancak bu ürünleri bulmak zor ve sadece sağlıklı gıda mağazalarında ya da organik bakkallarda bulunuyor. Et ürünleri için alışveriş yaparken tüketiciler 'Nitrit-free' ya da 'Nitrat-free' etiketlerine bakmalıdırlar. Bu mağaza ve bakkallarda sodyum nitrit ile hazırlanan et ürünlerini hemen hemen hiçbir zaman bulamazsınız. Bu durum Türkiye'de tam aksine seyrediyor. Bütün marketlerde satılan et ürünleri nitrit nitrat içermektedir. Ancak Halal Dunya Marketlerinde nitritsiz et ürünlerini bulabilirsiniz" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ