USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Büyükelçi Samsar: Türkiye ve Çuvaşistan arasında umut vaat eden birkaç alan var

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Samsar, Türkiye ile Rusya Federasyonuna bağlı Çuvaşistan arasında umut vaat eden alanlara dikkat çekti

Büyükelçi Samsar: Türkiye ve Çuvaşistan arasında umut vaat eden birkaç alan var
03-07-2023 20:45
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, "Türkiye ile Çuvaşistan arasında helal gıda endüstrisi de dahil olmak üzere umut vaat eden birkaç alan var" dedi.

Rus devlet TASS haber ajansına konuşan Büyükelçi Samsar, Rusya Federasyonu'na bağlı Çuvaşistan Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki ilişkilere değindi.

Türkiye Büyükelçisi Samsar'a göre, Türkiye, özellikle helal ürünler endüstrisi olmak üzere karşılıklı ilgi alanlarına ilişkin müzakereler için RF Çuvaşistan Cumhuriyeti'nden bir heyet almaya hazır.

Büyükelçi Samsar, "Rusya ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz ve Çuvaşistan, Rusya Federasyonu ile etkileşimimizin önemli bileşenlerinden biridir. Büyük olasılıkla, işbirliğimizin gelecek vaat eden alanlarını ortaklaşa belirlemek ve daha fazla işbirliği için ayrıntılı planlar geliştirmek üzere yakında Türkiye'de Çuvaşistan'dan bir heyeti ağırlayacağız. Bu, ilişkilerimizi karşılıklı çıkar alanlarında genişletecektir. Henüz zamanlama için kesin planlarımız yok, ancak Çuvaşistan'ın Lideri [Oleg Nikolayev] ile sürekli temas halindeyiz ve Çuvaş tarafının yeteneklerini geliştireceğiz." dedi.

Büyükelçi Samsar, helal ürünler endüstrisi de dahil olmak üzere Türkiye ile RF Çuvaşistan arasında gelecek vaat eden bir dizi işbirliği alanı olduğunu sözlerine ekledi. Büyükelçi, "Sanayi sektörüne yatırım yapmayı planlıyoruz. Helal et üretimi için de talep var. Yedek parça üretimi ile ekipmanların tamiri için parça üretimini eşit derecede umut verici görüyorum." dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ