USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

'Büyük yürekler' küçük bedenler için atkı örüyor

Yalova'da "Çocuklarımız için sevgiyle örüyoruz" sloganıyla başlatılan ve karamsarlığı çağrıştırdığı için siyah renk ip kullanılmasının istenmediği projeye destek verenler öğrencileri için rengarenk atkı örüyor. - Anadolu Ajansı

'Büyük yürekler' küçük bedenler için atkı örüyor
27-12-2016 15:02
Google News

YALOVA - Yunus Ozan SÖYLER,İsmail Ersan

Yalova'nın Çınarcık Belediyesince başlatılan ve karamsarlığı çağrıştırdığı için siyah ip kullanımının yasak olduğu "Çocuklarımız için sevgiyle örüyoruz" adlı projeye katılan kadınlar, harıl harıl ilkokul öğrencileri için atkı örüyor.

Çınarcıklı kadınlar, evlerinde ve iş yerlerinde boş zamanlarını atkı örerek geçiriyor. Küçük bedenler için büyük yürekleri buluşturan projede Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyeleri de projeye destek vererek atkı örüyor. Örülen atkılar, Çınarcık ilçesindeki ilkokullarda eğitim gören yaklaşık 250 öğrenciye dağıtılacak.

"Artık herkesin mutlu ve güler yüzlü olmasını istiyoruz"

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, AA muhabirine açıklamada, ilkokul öğrencileri için başlattıkları kampanya kapsamında örülen atkıların 30 Aralık'ta dağıtılacağını belirterek şöyle konuştu:

"İlçede bulunan ilkokulların belirlenen bir sınıfındaki öğrencilere örülen atkılar verilecek. Projemizde iki etken var. Biri örmek, diğeri ip temin etmek. Örmeyi bilmeyenler projemize ip alarak destek oldular. Kadınlarımız, günlerde, evlerinde, iş yerlerinde atkı örerek günlerini geçiriyorlar. Bu durum bize büyük mutluluk veriyor. Bir de projemizde siyah rengi hiç kullanmadık. Bu rengi son dönemlerde yaşanan olaylarla bağlantılı olarak kabul etmiyoruz. Kullanmak istemiyoruz. Artık herkesin mutlu ve güler yüzlü olmasını istiyoruz. 'Bütün atkılarımız rengarenk olsun, insanlara motivasyon versin' diyoruz."

Engellilerin de projeye destek verdiğini ifade eden Kurt, "Yalova Yeni Yaşama Engelliler Derneği de üyelerini kampanyaya teşvik ederek projeye büyük katkı sağladı." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ