USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Bütün valilere sesleniyorum, tarafsızlığınızı koruyun'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde bazı valilerin tarafsızlığını yitirdiğini öne sürerek, "Bütün valilere sesleniyorum, tarafsızlığınızı koruyun" dedi. - Anadolu Ajansı

'Bütün valilere sesleniyorum, tarafsızlığınızı koruyun'
04-03-2017 19:02
Google News

İZMİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Kültürpark'ta sivil toplum kuruluşu ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileriyle basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı konuşmada, vatandaşa öncelikle bu halk oylamasında partilerin seçilmediğinin anlatılması gerektiğini söyledi.

Vatandaşa "Bir partinin genel başkanı, mahkemelere hakim tayin etsin mi etmesin mi?" sorusunun da sorulması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, halk oylamasında "evet" denilmesi halinde yargı bağımsızlığının kaybedileceğini öne sürdü.

Her vatandaşın "milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasını" da sorgulaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, seçilen 600 milletvekilinin TBMM'de ne yapacağının da anlaşılmadığını ileri sürdü.

Yeni düzenlemeye ilişkin gerçeklerin henüz vatandaşlar tarafından bilinmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bunları kendi kendimize değil vatandaşa anlatacağız. Kendi coğrafyamızda değil gecekonduda, kıyıda, köşede anlatacağız. 'Bu işlerle ilgilenmiyorum' diyen vatandaşa anlatacağız. O zaman Türkiye'yi gerçekten demokratik standartların egemen olduğu bir ülke haline getirmiş oluruz." dedi.

Terör ve ekonomik istikrar

Değişikliğin hayata geçmesi halinde vali ve partilerin il başkanları arasında da kaos yaşanacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, halk oylaması sürecinde bazı valilerin tarafsızlığını yitirdiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bütün valilere sesleniyorum, tarafsızlığınızı koruyun. Referandumda 'şöyle ya da böyle oy kullanın' diye vatandaşı zorlamayın. Devletin valisiysen devletin valisi gibi, tarafsız, dürüst davranacaksın. Vatandaşı 'evet' demeye zorlamayacaksın. Muhtarları çağırıp 'Bak evet demezseniz size yarın hizmet gelmez' demeyeceksiniz. Söylüyorlar çünkü. Yarın başlarına ne geleceğini onlar da bilmek zorundalar."

Muhabir: Efsun Yılmaz

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ