USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Bu ülkenin gençliği asla susmayacaktır'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Gençler niye konuşuyor diyorlar, gençler neden düşüncelerini söylüyor diyorlar. Bu ülkenin gençliği asla susmayacaktır." dedi. - Anadolu Ajansı

'Bu ülkenin gençliği asla susmayacaktır'
20-05-2017 01:57
Google News

İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençler niye konuşuyor diyorlar, gençler neden düşüncelerini söylüyor diyorlar. 140 karakterli twitten bile rahatsız olanlar var. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar, bu ülkenin gençliği asla susmayacaktır. Çünkü bu ülkenin gençliğinin damarlarında, özgürlük ve bağımsızlık atmaktadır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Batı Ataşehir Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen Gençlik Festivaline katıldı. Sanatçı Hayko Cepkin'in konser vereceği etkinlik öncesinde aralarında "Hababam Sınıfı" filminin oyuncularının da bulunduğu kalabalık hep bir ağızdan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

"Gençlerimiz benim bile ezbere bilmediğim Gençliğe Hitabe'yi ezbere okudular"

Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin hep bir ağızdan söylenmesine ilişkin, "Gençlerimiz, benim bile tümünü ezbere bilmediğim Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni tümüyle ezbere okudular. Hepinizin huzurunda bu gençlerimize yürekten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin çok önemli bir metin olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal'in, Türkiye Cumhuriyetini gençlere niçin emanet ettiğini orada gayet güzel anlatır. Verdiği mesajın özünde umutsuzluk yoktur. 'En zor koşullarda dahi damarlarındaki asil kana güveneceksin ve mücadeleyi sürdüreceksin' der. O nedenle bugün, karşı darbe süreci yaşadığımız bugünlerde, gazetecilerin hapse atıldığı bugünlerde, binlerce kişinin hapislere tıkıldığı bugünlerde, üniversitelerin susturulduğu bugünlerde, gazeteler üzerine büyük baskılar inşa edildiği bugünlerde sizin okuduğunuz metin, çok ama çok değerlidir. O açıdan size yürekten bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

"Bu ülkenin gençliğinin damarlarında özgürlük atmaktadır"

Belli çevrelerin gençlerden şikayet ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Gençler niye konuşuyor diyorlar, gençler neden düşüncelerini söylüyor diyorlar. 140 karakterli twitten bile rahatsız olanlar var. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar, bu ülkenin gençliği asla susmayacaktır. Çünkü bu ülkenin gençliğinin damarlarında, özgürlük ve bağımsızlık atmaktadır." diye konuştu.

"Bazı kişilerin, 'Neden o zaman (1920'li yıllarda) çok partili hayata geçmedik?" dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "O zaman çok partili hayata geçmek için Hakkari'de okuma yazma bilen kişi bulmamız lazımdı. Polatlı'da bulmamız lazımdı. Karadeniz'de bulmamız lazımdı. Seçim sandığına koyacak, okuma yazma bilen kişileri bulmamız gerekiyordu." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, bu kişilerin Türkiye'nin gerçeklerini bilmeden, bugünün koşullarıyla geçmişi yargılamaya kalktığını kaydederek, bunun doğru olmadığını söyledi.

"Cumhuriyetin değerini hiç kimse unutmasın"

Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün ekonomi, sosyal devlet adına yaptıklarının bugün yeniden yakalanması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda katılımcıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik eden Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin değerini hiç kimse unutmasın. Eğer bu ülkede, birileri cumhurbaşkanı, birileri başbakan, birileri bakan, birileri genel başkan oluyorsa hiç kimse unutmasın, bu sadece ve sadece cumhuriyetin, bu sadece ve sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının eseridir. O nedenle hiç kimse cumhuriyeti küçük görmemelidir. Cumhuriyet bizim cumhuriyetimizdir ve cumhuriyeti yüceltmek parlamenter demokratik sistemi yüceltmek hepimizin ortak görevidir." diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından Küçükbakkalköy'de açılan Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi'nin açılışına katıldı. Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi tebrik eden Kılıçdaroğlu, piyano, bağlama, gitar ve dans eğitimi görenlerle fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Etem Geylan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ