USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Bu kış terör örgütüne aman verilmedi'

Milli Savunma Bakanı Işık, "Bu kış terör örgütüne aman verilmedi. Eksi 40 derecede ve metrelerce karda teröristlere karşı amansız operasyonlar yapıldı. Bu mücadele şu anda devam ediyor." dedi. - Anadolu Ajansı

'Bu kış terör örgütüne aman verilmedi'
04-04-2017 22:47
Google News

KOCAELİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Uluslararası Merkez Laboratuvarı Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, bugünün 4 Nisan Dumlupınar Denizaltısı faciasının seneyi devriyesi olduğunu hatırlattı.

Güneydoğu'daki operasyonlarda bu sabah 3 askerin şehit düştüğünü belirten Işık, şunları kaydetti:

"Yoğun bir terörle mücadele yönetiyoruz. Bu kış terör örgütüne aman verilmedi. Bu kış eksi 40 derecede ve metrelerce karda teröristlere karşı amansız operasyonlar yapıldı. Bu mücadele şu anda devam ediyor. Üç şehidimiz var. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Rabbim şehitlerimizin şefaatine bizleri nail eylesin. Allah ülkemizin birliğini ve dirliğini daim eylesin. Bu ülke birliğini ve dirliğini koruduğu sürece hiçbir dış güç bu ülkeyle baş edemeyecek buna inanıyorum."

"Tek adamlık" iddialarına da değinen Işık, "Efendim 'diktatörlük gelirmiş', 'tek adama bu kadar yetki verilir miymiş' derken, bu tek adamı sokaktan getirip cumhurbaşkanlığına oturtmuyoruz, kahvede oturan adamı, 'gel seni cumhurbaşkanı yapalım' demiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bugüne kadar dirayetli liderlere hep 'diktatör' dediler"

Bakan Işık, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugüne kadar Türkiye'de maalesef dirayetli liderlere hep 'diktatör' dediler. Gerçek diktatörleri de perdelediler. Evet böyle bir coğrafyada ayakta kalmak, güçlü olmak için Türkiye'nin dirayetli liderlere ihtiyacı var. Kararlı liderlere ihtiyacı var."

Işık, "Türkiye istikrarını sandıkta kalıcı hale getirirse ve her yıl yüzde 5 veya üzerinde bir büyümeyi yakalarsa 2050 yılına varmadan Türkiye Avrupa'nın hem en büyük hem de en güçlü ülkesi haline geliyor. Bu birilerinin uykusunu kaçırıyor, bunun farkındayız, bu birilerini çok rahatsız ediyor, bunun da farkındayız." şeklinde konuştu.

Muhabir: Şengül Oymak

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ