USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Bu ilçenin kökleri Osmanlı Sarayı’na dayanıyor

Trabzon'un bıçağı ve pidesi ile meşhur Sürmene ilçesinin kökleri Osmanlı Sarayı'na dayanıyor. Fatih Sultan Mehmet Han'ın yeğeni Çavuş İbrahim Ağa'nın Trabzon'un fethi sonrası Sürmene ilçesine 555 önce yerleşmesi ile birlikte bugün ilçedeki neredeyse 4 bin aile bu zatın

Bu ilçenin kökleri Osmanlı Sarayı’na dayanıyor
10-01-2019 14:32
Google News

Çavuşzade'nin torunları 1934 yılında çıkan Soyadı Kanunu'ndan sonra Sekban, Seymen, Emin, Deli Ahmet, Sürmen, Azizoğlu, Küçükali, Aksoy, İsmailoğlu, Keleş, Sezgin, Hacıcaferoğlu, Aslan, Genç, Türkgenç, Başaran, Yücel ve Gençtürk soyadlarını alırken, bugün bu ailelerin nüfusu Sürmene ilçesinin neredeyse toplam nüfusunu oluşturuyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren ve soy kütükleri ile ilgili araştırmalar yaptıklarını belirten Taner Seymen (40) Sürmene ilçesinde Çavuşzadeler ve Deli Ahmetler olarak bilinen sülalenin ilçe nüfusunun neredeyse tamamını oluşturduğunu söyledi. Seymen, Osmanlıca bilen büyüklerinin yaptığı araştırmalara vurgu yaparak “Deli Ahmetler Trabzon'un Sürmene ilçesinde geniş bir topluluğu bünyesinde bulunduran Çavuş İbrahim Ağanın torunlarıdır.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ