USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Bu da unutulur mu' dedirten eşyalar

Samsun’da raylı sistem araçlarında ve istasyonlarda unutulan eşyalar, görenleri şaşkına çeviriyor.

'Bu da unutulur mu' dedirten eşyalar
27-02-2016 14:34
Google News

Tramvaylar, istasyonlar ve otobüslerde unutulan eşyalar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem İşletmesi(SAMULAŞ A. Ş.) Genel Müdürlüğü’ne ait kayıp eşya bölümünde sahiplerini bekliyor. Unutulan eşyalar arasında 2 üniversite diploması ve tramvaya üstünde bindikleri bisikletin yanı sıra ney, çamaşırlık, tavla, son model cep telefonları, kimlikler, cüzdanlar gibi eşyalar bulunuyor.

“BAZI EŞYALARIN UNUTULMASI TUHAF”

Unutulan bazı eşyaların şaşkınlık oluşturduğunu ifade eden SAMULAŞ A. Ş. Destek Hizmetler Müdürü İbrahim Şahin, “Burada unutulan eşyaların hepsi tramvay, ring ve ekspres araçlarımızda bulunan eşyalardır. Unutulan eşyaları bu odada topluyoruz. Eşyaların sahibi çıktığında ise kişilere veriyoruz. Tramvaylarda genelde uç noktalarda Üniversite ve Gar İstasyonlarında güvenlik personelimiz araç içerisinde arama yapıyor. Eğer unutulan eşya bulunuyorsa tutanak tutularak bize teslim ediliyor.

Eşya, teslim edildikten sonra SAMULAŞ’ın internet sitesinde yayınlıyoruz. Yayınladıktan sonra da vatandaşlar internet sitesinden takip etmek suretiyle gelip buradan bizden teslim alıyorlar. 2016 yılında 72 adet unutulan eşya bize geldi. Toplamda da bin 400 adet eşya giriş yaptı. Bunun yaklaşık 500-600 adeti sahiplerine geri teslim edildi. İnsanlar aklınıza gelen her şeyi burada unutabiliyorlar. Unutulan ilginç eşyaların arasında 2 tane de üniversite diploması var. Bu benimde tuhafıma gitti. Diplomayı nasıl alıp da unutuyorlar bilemiyorum. İnsan 5-6 yıl verip üniversiteyi bitiriyor. Diplomayı da unutup gidiyor” dedi.SAMULAŞ ayrıca kayıp eşya bölümünde bulunan bazı giysi ve kırtasiye malzemelerini belirli bir süre tuttuktan sonra hayır kurumlarına bağışlıyor. Bu kapsamda 4 binden fazla malzeme hayır kurumlarına bağışlandı.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ