USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Bordo berelilerin darbeye direnişi film oluyor

Bordo berelilerin 15 Temmuz darbe girişimine direnişi, "Bordo Bereliler 15 Temmuz Kan Uykusu" filmiyle beyazperdeye taşınacak. - Anadolu Ajansı

Bordo berelilerin darbeye direnişi film oluyor
27-09-2016 20:17
Google News

İSTANBUL - Saliha Özdemir

Yeşim Salkım, Orhan Kılıç, Orhan Milli, Gizem Salkım gibi oyuncuların rol alacağı "Bordo Bereliler 15 Temmuz Kan Uykusu" filminde bordo berelilerin darbe girişimine direnişi anlatılacak.

15 Temmuz'da darbeye direnen bordo bereli komutanın eşini canlandıracak olan oyuncu Yeşim Salkım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bordo Bereliler 15 Temmuz Kan Uykusu" filminde, yakın arkadaşı Orhan Kılıç ve kızı Gizem Salkım'la oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Salkım, rolü heyecanla kabul ettiğini belirterek, "Ülkede çok karışık şeyler oluyor, güneydoğuda, doğuda, kuzeyde, Irak, Suriye gibi yerlerde çok acı şeyler yaşanıyor. Askerlerimizi bekleyen eşleri, anneleri, yavukluları, sevdikleri, yetim kalan çocukları var, o kadınlardan birini oynamayı çok istedim. Bu yüzden rolü kabul ettim." dedi.

Darbe girişimi sırasında yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Salkım, şöyle konuştu:

"Ama bütün kalbimle söylüyorum, o gece istedim ki Cumhurbaşkanımızın uçağı sağ salim havaalanına insin, bu iş bir an önce bitsin ve temizlensin. Ben AK Partili bir kadın değilim. 15 Temmuz'u anlatırken önemli olan ideolojiler ya da düşünceler değil, vatandır. Vatan söz konusuysa gerisi teferruattır."

"Askerimize karşı oyun kuranları anlatacağız"

Oyuncu Orhan Kılıç ise filmde canlandıracağı karakterin yurt dışı operasyonlarında görev alan bir bordo bereli olduğu belirterek, "Bizim askerimiz bir yere giderken, başkalarını haberdar edenler, hainler varmış. Şu an net olarak görüyoruz bunları. Filmde bunları anlatacağız." diye konuştu.

Darbe girişimi sonrası nedenlerine dair birçok görüşün ileri sürüldüğüne dikkati çeken Kılıç, şunları kaydetti.

"En çok hükümete yükleniliyor. Ben konuya böyle bakmıyorum. Ortada bir şey varsa bu herkese yöneliktir. Devlet her zaman kendini temizler, Türkiye bence şu an bunu gösteriyor. Türk devlet geleneğinde benzer olaylar hep olmuştur, baki kalan Türk devleti olmuştur. Bu inançta bir insan olduğum için belki bu roller bana geliyor. Biz 15 Temmuz'u siyasi yönden değil, ülkesini her durum ve şartta devleti ve milleti için seven askerlerimizin nelere katlandığı üzerinden anlatacağız." dedi.

Yapımcı Erdoğan Yaprak ise, Metronom Film'in yapımcılığını üstlendiği filmin ön çalışmasının 6 aydır sürdüğünü belirterek, "Filmi, ülkemizde en çok şehit veren yer Osmaniye'de çekeceğiz. Geniş kapsamlı ve titiz çalışıyoruz. Çekimler 1 Ekim'de başlayacak, planladığımız gibi giderse 2017 ocak ya da şubat ayında filmimizin vizyona girmesini ve festivallere katılmasını arzu ediyoruz." dedi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ