USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Dünya

BM Lübnan Barış Gücü'ne katkı veren Türkiye dahil 34 ülke İsrail'in saldırısını kınadı

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) katkıda bulunan aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 34 ülke, ortak bir bildiri yayımlayarak İsrail’in UNIFIL'e saldırılarını kınadı.

BM Lübnan Barış Gücü'ne katkı veren Türkiye dahil 34 ülke İsrail'in saldırısını kınadı
12-10-2024 18:17
Google News
New York

BM’nin Polonya Daimi TemsilciliÄŸinin öncülüğünde hazırlanan ve sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, UNIFIL'in korunması çaÄŸrısı yapıldı.

Açıklamada, bildiriye imza atan 34 ülkenin UNIFIL misyonuna verdiÄŸi kuvvetli desteÄŸe vurgu yapılarak, “Son olayları kınıyoruz. UNIFIL'in misyonuna saygı gösterilmesi ve personelinin güvenliÄŸinin saÄŸlanması çaÄŸrısında bulunuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Özellikle bölgede tansiyonun arttığı bir zamanda UNIFIL’in rolünün önemine dikkati çekilen bildiride, Ä°srail’in saldırılarının derhal durdurulması ve sorumlular hakkında inceleme baÅŸlatılması istendi.

İsrail ordusu UNIFIL'i hedef aldı

UNIFIL, 10 Ekim'de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu.

11 Ekim'de de İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tankı" ile vurulmuştu. Saldırılarda 2 askerin daha yaralandığı bildirilmişti.

Birçok ülke İsrail'in UNIFIL güçlerine yönelik saldırılarını kınamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi