USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM, İsrail askerlerinin Filistinli mahkuma tecavüzünü "şok edici" olarak niteledi

Birlemiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Jeremy Laurence, İsrail askerlerinin Sde Teiman gözaltı merkezinde alıkoydukları bir Filistinliye tecavüz etmesine ilişkin görüntülerin "şok edici" olduğunu belirtti.

BM, İsrail askerlerinin Filistinli mahkuma tecavüzünü
08-08-2024 14:17
Google News
Cenevre

Laurence, AA muhabirinin İsrail askerlerinin Sde Teiman gözaltı merkezinde alıkoydukları bir Filistinliye tecavüz etmesiyle ilgili görüntülere ilişkin sorusunu yazılı yanıtladı.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: (İsrail askerlerinin Filistinli mahkuma tecavüzü) Sorumlular hesap vermeliBM: İsrail askerlerinin bir Filistinliye tecavüz görüntülerinin takibi yapılmalıUluslararası Af Örgütü: Filistinli esirlere işkence ve cinsel şiddet "savaş suçu"
ICJP yetkilisi Sarraf, Filistinlilere cinsel işkence vakalarının "cezasızlık kültüründen beslendiğini" belirttiABD'den İsrail askerlerinin Filistinli mahkuma tecavüzüne tepkiİsrail askerlerinin bir Filistinliye tecavüz ettiği anların kamera kaydı ortaya çıktıİsrail'in Guantanamosu: Sde Teiman Askeri Üssü Filistinli esire cinsel işkenceyle gündemdeki Sde Teiman'da "kanun yok"Uluslararası Af Örgütü: Filistinli esirlere işkence ve cinsel şiddet "savaş suçu"İsrail'in işkence üssü Sde Teiman'da neler yaşanıyor?

"Bu şok edici bir görüntü. Son aylarda İsrail'in, Filistinli tutuklulara yönelik kötü muamele, işkence, cinsel şiddet ve tecavüz gibi ağır ihlalleri içeren çok sayıda görüntülerden biri." ifadelerini kullanan Laurence, yakın zamanda bu konuya ilişkin yayımlanan raporlara atıfta bulundu.

Laurence, raporda, özgürlüğünden yoksun bırakılan kişilere yönelik cinsel ve cinsiyete dayalı şiddet dahil uluslararası insan hakları ve insani hukukun çok sayıda ağır ihlalinin anlatıldığını anımsattı.

"Bunların bir kısmının savaş suçu teşkil edebileceği belirtiliyor." ifadelerini kullanan Laurence, "İsrail, yaygın olduğuna inandığımız tüm ihlal iddialarına ilişkin hızlı, bağımsız ve etkili soruşturmaların yapılmasını ve faillerin hesap vermesini sağlamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Laurence, İsrail'de, işgal altındaki Filistin topraklarındaki Filistinlilere yönelik ihlaller bağlamında uzun süredir devam eden bir sorun olan "cezasızlık durumu"yla ilgili endişelerini düzenli olarak dile getirdiklerinin altını çizdi.

Bu hususta, hesap verebilirlik açığını gidermek için uluslararası düzeyde çözümlerin gerekli olduğunu da vurgulayan​​​​​​​ Laurence, "İsrail'e, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği gibi bağımsız izleme organlarının tüm gözaltı merkezlerine derhal erişebilmesi çağrımızı bir kez daha yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ