USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide: Türkiye ile iyi ve derin bir diyalog yürütüyoruz

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, Türkiye'nin Kıbrıs Konferansı sürecindeki rolüne ilişkin, "Türkiye ile iyi ve derin bir diyalog yürütüyoruz." dedi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide: Türkiye ile iyi ve derin bir diyalog yürütüyoruz
06-06-2017 06:32
Google News

BÄ°RLEÅžMÄ°Åž MÄ°LLETLER (AA) - BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Cenevre'deki Kıbrıs Konferansı'nın haziranın ikinci yarısında yapılacağını söyledi.

Eide, BM Genel Merkezi'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, Kıbrıs Konferansı'nın yeniden yapılmasına karar verilmesine iliÅŸkin, "Bu noktaya geldiÄŸimiz için mutluyuz ama daha yapılması gereken çok iÅŸ var." dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Kıbrıslı liderler arasındaki görüÅŸmenin "samimi ve dürüst" bir atmosferde gerçekleÅŸtiÄŸini ve Türkiye, Yunanistan, BirleÅŸik Krallık ile Avrupa BirliÄŸi'nden yetkililerle de görüÅŸüldükten sonra konferans tarihinin netleÅŸtirileceÄŸini ifade eden Eide, "Cenevre Konferansı büyük ihtimal haziran ayının ikinci yarısında yapılacak." dedi.

Türkiye'nin süreçteki rolüne iliÅŸkin bir soru üzerine Türkiye ile iyi ve derin bir diyalog yürüttüklerini ifade eden Eide, Türk yetkililerin kendisine sorunun çözümünün hem Türkiye'nin hem de bölgenin çıkarlarına olacağını söylediÄŸini kaydetti.

Cenevre'deki konferansın "final çizgisine ulaşıp" anlaÅŸmaya varılıp varılamayacağını göstereceÄŸini vurgulayan Eide, konferansın ne kadar süreceÄŸinin sorulması üzerine ise "açık uçlu" yanıtını verdi.

Muhabir: Betül Yürük

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi