USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres: Nükleer silahlar insanlık için tehdit teşkil etmeye devam ediyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Nükleer silahlar insanlık için tehdit teşkil etmeye devam ediyor." dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres: Nükleer silahlar insanlık için tehdit teşkil etmeye devam ediyor
11-10-2024 22:12
Google News
New York

Guterres, "Nihon Hidankyo" kuruluşunun 2024 Nobel Barış Ödülü'nü almasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Guterres, Japonya'da "hibakuşa" olarak bilinen Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarından kurtulanların oluşturduğu "Nihon Hidankyo" kuruluşunun 2024 Nobel Barış Ödülü'nü almasından ötürü tebrik etti.

"Nükleer silahlar insanlık için tehdit teşkil etmeye devam ediyor." uyarısını yapan Genel Sekreter, dünya liderlerinin nükleer silahların koruma ve güvenlik olmadan sadece "ölüm" aracı olduğunu artık görmesi gerektiğini kaydetti.

Guterres, nükleer silah tehdidini yok etmenin tek yolunun topyekün bu silahların yok edilmesiyle mümkün olacağını belirtti.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq ise günlük basın toplantısında BM'nin temel amaçlarından birinin çatışmalarda nükleer silahların kullanılmasını engellemek olduğunu dile getirdi.

Nükleer silahların insanlık tarihindeki en yıkıcı silahlar olduğunu kaydeden Haq, bu nedenle bu silahların kullanımının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ