USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Birinci Dünya Savaşı 100. yılında tüm yönleriyle ele alındı

İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Halil Berktay'ın, üniversitenin Başakşehir Yerleşkesinde gerçekleştirdiği konferans dizisinde, Birinci Dünya Savaşı'nı ilmi yönden ele alan üç programa imza atıldı.

Birinci Dünya Savaşı 100. yılında tüm yönleriyle ele alındı
01-01-2019 00:07
Google News

Birinci Dünya Savaşı; 4 yıl gibi uzun bir sürece yayılmasıyla, Avrupa merkezli küresel bir savaş olmasıyla bilinen tarihi bir savaş olup acısı uzun yıllar boyunca süre geldi.

Avustralya halklarından Hintlilere, Japonlardan Kanada ve ABD yerlilerine birçok milletten milyonlarca insanın savaş sonucunda yaşamını yitirmesi ve sosyal/askeri/siyasi/iktisadi etkilerinin yıllarca silinmemesiyle dünya tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturuyor.

Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100. yılı olması sebebiyle, Türkiye'de ve dünyada, gerek siyasi platformlarda, gerekse ilmi çevrelerde birçok anma toplantıları gerçekleştirildi.

İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölümü de, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Berktay'ın nezaretinde Başakşehir Yerleşkesinde gerçekleştirilen konferans dizisinde, savaşın ilmi yönden ele alan üç programa imza attı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ