Yapımı devam eden 3’üncü köprü projesinde ana halat çekimi için kılavuz görevi görecek olan "kedi yolu" montajı tamamlandı. Çelik semerlerin yerleştirilmesinin ardından ise ağustos ayında köprüde ana halat çekimine başlanması planlanıyor.
"Yavuz
Sultan Selim Köprüsü" adıyla hizmete açılacak olan 3.
Boğaz Köprüsü Projesi’nde en
önemli aşamalardan
biri olan "ana halat"ın
çekilmesi için
hazırlık aşamasının sonuna geliniyor.
Kılavuz kablonun İstanbul’un 2 yakasını bir kez daha birleştirmesi sonrası
başlayan "Kedi Yolu" montajı çalışmalarında da sona gelindi. Toplam 2 bin 370 metrelik "Kedi yolu" montajıyla
Asya ve
Avrupa bir kez daha
bir araya geldi.
İki yakada da aynı anda başlatılan
kedi yolu yapımında köprü kuleleri
arasındaki ana açıklığa da 750’şer metre toplamda bin 500 metre "kedi yolu" montajı gerçekleştirildi. "Kedi yolu" montajı ve çelik semerlerin yerleştirilmesi sonrası ise ağustos ayı itibariyle "ana halat" çekimine başlanması planlanıyor.
60 ADET EĞİK ASKI HALATININ MONTAJI YAPILDI![3. köprü](http://dikgazete.com/wp-content/uploads/2015/06/3.-köprü.png)
Köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri ise
tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 60
adet eğik askı halatın montaj işlemleri tamamlandı.
KÖPRÜNÜN 59 TABLİYESİNDEN 17’SİNİN MONTAJI TAMAMLANDI![3.köprü](http://dikgazete.com/wp-content/uploads/2015/06/3.köprü1.png)
Çelik tabliye montaj
işlemi de diğer aşamalar gibi tüm hızıyla devam ediyor. Köprünün 59 tabliyesinden 17’sinin montaj ve kaynak işlemleri tamamlandı. 5.5 metre yüksekliğindeki çelik tabliyelerin 6 adedi Avrupa yakasına 5 adedi ise Asya yakasına konuldu. Bu ay
içinde ise toplam 6 adet çelik tabliye
yerine konuldu. Toplamda 17 adet çelik tabliyenin yerleştirilme ve montaj işlemi başarıyla tamamlandı.