USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Bireysel Umre Vizesi Nasıl Alınır? Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler…

Bireysel Umre Vizesi Nasıl Alınır? Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler…

Bireysel Umre Vizesi Nasıl Alınır? Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler…
11-06-2024 17:03
Google News

İçindekiler:

Umre Nedir, Umre Vizesi Nasıl Alınır?................................................ 1

Suudi Arabistan Umre Vizesi Nedir?................................................... 1

Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler...................................... 1

Bireysel Umre Vizesi Nasıl Alınır?...................................................... 2

Umre Vizesi Ücretleri........................................................................... 2

Umre Vizesi Kaç Günde Çıkar?........................................................... 3 

Umre Nedir, Umre Vizesi Nasıl Alınır?

Umre, İslam dininde hac dönemi dışında yapılan kutsal topraklar seyahatine verilen isimdir. Umre ibadeti Kâbe'yi tavaf etmeyi, Safa ile Merve tepeleri arasında gidip gelme gibi çeşitli ibadetleri içerir. Her yıl milyonlarca Müslüman umre yapmak amacıyla kutsal topraklara seyahat etmektedir. Umre ziyareti, belirli bir zaman kısıtlamasına tabi olmaksızın gerçekleştirilebilir, bu da hac ibadetinden farklılık gösterir.

Suudi Arabistan’a umre ibadeti için gitmeyi düşünen Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan’a sorunsuz girmek ve huzurlu bir şekide ibadet veya seyahatlerini gerçekleştirebilmek için güncel vize başvuru şartları, vize ücretleri ve gerekli evraklar hakkında detaylı bilgiye sahip olmaları elzemdir.

Suudi Arabistan’a yapacağınız umre seyahatini planlamak için Suudi Arabistan umre vize başvurusu hakkında hazırladığımız bu rehberi dikkatle inceleyerek umre vizesi başvurunuzu eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Umre için vize başvurularınızı, Suudi Arabistan Konsolosluğu resmi sitesi veya yetkilendirilmiş seyahat acenteleri üzerinden kolaylıkla yapılabilirsiniz.

Suudi Arabistan Umre Vizesi Nedir?

Suudi Arabistan Umre vizesi, bütün dünyadaki Müslümanların Kabe'yi hac mevsimi dışında kolayca ziyaret etmelerini sağlayan bir belgedir. Suudi Arabistan hükümeti Umre ziyaretini Müslümanlar için daha erişilebilir hale getirmek için sürekli olarak iyileştirici düzenlemeler yapmaktadır. Bu düzenlemeler çerçevesinde uyugulanan “Umre Turizm Programı” ile alınabilen Umre vizesi, en fazla 30 günlük bir süreyi kapsar. Bu program, Müslümanların Suudi Arabistan'daki diğer kutsal mekanları da rahat ve kolaylıkla ziyaret etmelerine olanak tanır.

Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Umre vizesi almak isteyenler için, Suudi Arabistan deletini belirlediği bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları yerine getirmek, Umre ibadetini gerçekleştirecek olan kişilerin sorunsuz bir şekilde vize almasını kolaylaştırır.

Suudi Arabistan Umre vizesi şartlarına dair detaylar genel olarak şöyledir:

1. Bekar Kadınların Mahremiyet Şartı: Umre vizesi hakında dikkat edilmesi gereken temel bir husus şudur: 35 yaşın altındaki kadınların, yanlarında 1. dereceden bir erkek akraba olmadan Suudi Arabistan’a girmelerine izin verilmemektedir. Kadınların ve çocukların, koca/baba veya erkek bir akraba (mahrem) ile seyahat etmeleri gerekmektedir. Mahrem ile seyahat eden kişilerin ilişkisini belgeleyen evraklar sunmaları gerekmektedir.

2. Müslüman Olma Şartı: Umre vizesi başvurusunda bulunan kişilerin Müslüman olduklarını belgelemeleri gerekmektedir. Eğer kişinin ismi Müslüman olmayan bir isimse, kişinin Müslüman olduğunu gösteren resmi bir belge sunması gerekmektedir.

3. Fotoğraf Gereklilikleri: Başvuru formuna yapıştırılacak fotoğrafların belirli standartlara uygun olması gerekmektedir. Fotoğrafların güncel olması ve arka planlarının beyaz olması önemlidir. Fotoğrafta kişinin doğrudan kameraya baktığı tam yüz görünümü olmalıdır.

4. Geçerli Pasaport Bulunmalıdır: Umre vizesi başvurusu yapacak kişilerin pasaportlarının, başvuru formunun teslim edildiği tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

5. Uçak Bileti: Başvuru esnasında onaylı ve iade edilmeyen bir uçak bileti sunulmalıdır. Suudi Arabistan'dan hareket, giriş tarihinden itibaren iki hafta içinde olmalıdır.

6. Oturma İzni: Başvuru sahibi, başvurduğu ülkenin vatandaşı değilse, geçerli bir oturma izni sunmalıdır.

7. Aşı Sertifikası: Umre ziyareti için menenjite karşı aşı sertifikası eklenmelidir. Bu sertifika, Suudi Arabistan'a giriş tarihinden en fazla üç yıl ve en az 10 gün önce verilmiş olmalı ve üç yıl geçerli olmalıdır. Aşı sertifikası Suudi Arabistan'a girişte başvuru sahibinin yanında bulunmalıdır.

Umre vizesi alırken bu şartlara dikkat etmek, başvurunun sorunsuz bir şekilde sonuçlanmasını ve huzurlu bir kutsal yolculuğu temin edecektir.

Bireysel Umre Vizesi Nasıl Alınır?

Umre vizesi için şahsen başvuru yapma zorunluluğu yoktur. Başvuru, vekalet verilerek de gerçekleştirilebilir. Başvuru, Suudi Arabistan Konsolosluğu veya yetkili vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılabilir. Bazı durumlarda Umre vizesi başvurusu için Suudi Arabistan resmi kurumlarından bir davet mektubu alınması gerekebilir.

Başvuru süreci oldukça kolay ve pratiktir. İşte adım adım Suudi Arabistan Umre vizesi nasıl alınır:

  1. Evrak Hazırlığı
  2. Belgelerin Gönderimi
  3. Başvurunun Tamamlanması
  4. Vize Sonucunun Beklenmesi

Umre Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler:

Pasaport: En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport.

Biyometrik Fotoğraf: Belirli boyutlarda çekilmiş, beyaz arka fonlu biyometrik fotoğraf.

Sağlık Sigortası: Suudi Arabistan'da kaldığınız süreyi kapsayan sağlık sigortası.

Ulaşım ve Konaklama Belgeleri: Uçuş ve otel rezervasyon bilgileri.

Başvuru Formunu Doldurun: Vize başvuru formu eksiksiz ve doğru olarak doldurulmalıdır. Vize Ücreti Yatırılmalıdır: Vize başvuru ücreti belirtilen yere ödenip, dekontu başvuru formuna eklenmelidir.

Umre Vizesi Ücretleri

Suudi Arabistan Umre ve Hac vize ücretleri vize türüne, seyahat zamanına ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Ancak 2024 yılında umre vizesi ücreti ortalama 175 dolardır. Bu ücret çok girişli e-vize, umre vizesi ve turistik vizeler için aynıdır. 

Bu fiyatlar Suudi Arabistan devletinin belirlediği taban fiyatlar olup, fiyatlarda hizmet bedeli veya KDV gibi ekler olabilir. Dolayısıyla fiyatlar çeşitli etkenlere göre değişiklik gösterebilir. Güncel fiyatlar için seyahat acenteleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Umre Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Suudi Arabistan Umre vizesi genellikle yaklaşık 5 iş günü içinde sonuçlanır. Suudi Arabistan Konsolosluğu, resmi tatil günlerinde vize hizmeti vermemektedir. Bu nedenle, başvuru sürecinizi planlarken bu tatil günlerini göz önünde bulundurmanız önemlidir.  Ancak, eksik veya hatalı evraklarla yapılan başvurular ya da beklenmeyen durumlar sonucu bir süre daha uzatabilir. Yabancı pasaportlarla yapılan başvurularda süre uzayabilir.

Unutulmaması gereken bir nokta, Suudi Arabistan Umre vize başvurularının sonuçlandırma yetkisinin sadece Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nde olduğudur. Bu nedenle, başvurunuzun olumlu sonuçlanması için gerekli tüm şartları yerine getirmeniz önemlidir. Aksi takdirde, vize başvurunuz reddedilebilir ve başvuru ücreti iade edilmeyebilir. Reddedilme durumunda başvuru evraklarınızı yeniden düzenleyerek başvurunuzu tekrarlayabilirsiniz.

Suudi Arabistan Umre vizesi başvurunuzun hızlı ve sorunsuz bir şekilde sonuçlanması için evraklarınızı eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamanız önemlidir. Başvuru sürecinde herhangi bir aksaklık yaşamamak için özenle hareket etmeli ve sizden istenen belgeleri zamanında teslim etmelisiniz.

.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ