USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

'Bir Şiir Bir Hayat Çile' sergisi açıldı

Necip Fazıl Kısakürek'in eşyaları ve fotoğrafları, "CNR 5. Uluslararası Kitap Fuarı" kapsamında açılan "Bir Şiir Bir Hayat Çile" sergisinde meraklılarını bekliyor.

'Bir Şiir Bir Hayat Çile' sergisi açıldı
11-03-2018 00:22
Google News

İSTANBUL

Fikir adamı, şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek'in eşyaları ve fotoğrafları, "Bir Şiir Bir Hayat Çile" sergisinde sevenleriyle buluştu.

CNR 5. Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

'Ben esas itibarıyla Türkiye için yazarım'

Sergi, Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu CNR EXPO Yeşilköy'deki "CNR 5. Uluslararası Kitap Fuarı" kapsamında açıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen sergide, Kısakürek'in özel eşyaları, kitapları, defterleri ve fotoğrafları özel bir konsept eşliğinde sunuluyor.

Serginin müzik planlaması Osman Duman tarafından yapılırken, tasarım uygulama da Zanexpo - Erhan Nuhoğlu imzası taşıyor.

Kısakürek'in "Çile" şiirinden yola çıkılarak hazırlanan ve dairesel bir düzene sahip olan sergide, şiirden bazı kısımlar yer alıyor.

Serginin küratörlüğünü üstlenen Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyma Kısakürek Sönmezocak, Kısakürek için "Bir Şiir Bir Hayat" sergi serisini başlattıklarını söyledi.

"Buraya gelenler, kendilerini şiirin içinde dolaşıyormuş gibi hissedecek"

Necip Fazıl Kısakürek'in en bilinen şiirinin "Çile" olduğunu belirten Kısakürek, "O yüzden serinin ilk sergisi 'Çile' olmalıydı. Biz bu sergide Çile şiiri akışı içinde Üstad'ın yaşadığı fikir buhranı, sonsuzluğu araması, Allah'ı arama gayesini yansıtmaya çalıştık. Zaten şiir için de 'Mutlak hakikati aramadır' der Üstad. Dolayısıyla bir Üstad sergisi oluştururken bu zemine oturtmak bizim için daha anlamlı oldu." dedi.

Kısakürek, farklı yerlerde de açılması planlanan "Çile" sergisinin ardından farklı şiirler için sergi açacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Olabildiğince 'Çile' şiirindeki can alıcı noktaları dekor olarak yerleştirdik. O buhranı vermeye çalıştık. Siz farkında olmadan bir yuvarlak geziyorsunuz aslında. O da çile şiirindeki 'Zamanın raksı ne, bir yuvarlakta? / Sonum varmış, onu öğrensem asıl?' dizelerine işaret ediyor. Böyle küçük detaylar var. Biraz dikkatle aslında o bütün çok iyi değerlendirilebilir. Buraya gelenler, kendilerini şiirin içinde dolaşıyormuş gibi hissedecek."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ