USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir avuç IŞİD'i 3 aydır Kobani'den atamadılar

"Irak Şam İslam Devleti" adını kullanarak terör eylemleri ve tedhiş uygulayan örgüt (IŞİD) güçlerin işgali altında bulunan Suriye’nin Kobani (Ayn el Arab) şehrindeki çatışmalar 4’üncü ayına girdi. ABD önderliğindeki koalisyon güçleri ve Peşmerge’nin IŞİD

Bir avuç IŞİD'i 3 aydır Kobani'den atamadılar
13-12-2014 13:36
Google News

"Irak Şam İslam Devleti" adını kullanarak terör eylemleri ve tedhiş uygulayan örgüt (IŞİD) güçlerin işgali altında bulunan Suriye’nin Kobani (Ayn el Arab) şehrindeki çatışmalar 4’üncü ayına girdi.

ABD önderliğindeki koalisyon güçleri ve Peşmerge’nin IŞİD direnişini kıramaması yüzünden, şehir adeta harabeye döndü. Peşmergee güçlerinin Kobani’de zaferinin zaman alacağını söylerken, ABD savaş uçakları da IŞİD’i havadan saldırılarını sürdürüyor.

HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

Irak’ın  yüzde 35’ini ele geçiren ve Suriye’de çok sayıda kenti birkaç gün içinde işgal eden IŞİD, geçen Eylül ortalarından bu yana Kobani’ye 3 koldan ağır silahlarla saldırıyor. 

ABD ve Batılı ülkelerden aldığı silah desteğiyle güçlenen Peşmerge’nin karadan saldrırıları ve hava operasyonlarıyla ciddi güç kaybeden IŞİD, 3 ay içerisinde toplam 28 defa bombalı araçla intihar saldırısı düzenledi.

Kobani’ye Rakka, Münbiç, Telabyad, Cerablus, Sıluk ve Deyrül Zor, hatta Musul’dan sürekli silah ve eleman takviyesi yapılan örgüt, doğu ve güney cephelerinde Kobani’ye girerken, batı cephesini aşamadı.

Kobani’de içinde emirlerinin de olduğu bine yakın mensubu öldürülen IŞİD, Peşmerge Güçleri’nin Ekim ayı sonunda gelmesiyle büyük kayıplar verdi. Peşmerge güçleri, IŞİD mevzilerini havan toplarıyla ve katyuşa füzeleriyle vurdu.

Peşmerge: Zafer zaman alacak

Kürt haber ajansı Rûdaw’a konuşan Kobani’deki peşmerge komutanlarından Şevket Mizuri, çatışmaların daha çok doğu ve güney cephelerinde meydana geldiğini söyledi.

IŞİD’in havan toplarıyla saldırdığını aktaran Mizuri, Kürt güçlerinin de saldırıya karşılık verdiğini kaydetti. Mizuri, Peşmerge Güçleri’nin bazen ağır, bazen de hafif silahlarla savaştığını dile getirdi.

Kobani’nin yüzde  60’ının Kürt güçlerinin elinde olduğunu bildiren Mizuri, zaferin zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Kobani Eşbaşkanı: Çatışmalar sürecek...

kobani-esbaskani-enver-muslim-turkiye-yardim-koridoru-acmali

Kobani Eşbaşbakanı Enver Müslim ise, büyük bir direniş sergilediklerini vurgulayarak,  ne olursa olsun kenti kanlarının son damlasına kadar savunacaklarını ve IŞİD’i  yeneceklerini söyledi.

Çatışmaların bir süre daha devam edeceğini belirten Müslim,  YPG/YPJ, Peşmerge ve ÖSO üyelerinin IŞİD’e karşı savaştığını kaydetti.

Kobani’de ve sınırda sivillerin çok zor şartlarda yaşadığına dikkat çeken Müslim, siviller için acilen bir yardım koridorunun açılmasını talebini yineledi.

Müslim, kışın geldiğine işaret ederek, kamplardaki mültecilerin de sorunlarının giderilmesi çağrısında bulundu. Hava operasyonları, top ve füzeler ile sokak çatışmaları nedeniyle,  Kobani’nin büyük bölümü harabeye dönmüş durumda.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ