USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: 4. Sanayi Devrimi'ni gündemde birinci sıraya koymalıyız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, 4. Sanayi Devrimi'ne ilişkin olarak, "Bu konuyu hepimiz gündemimize almak, hatta gündemin birinci sırasına koymak zorundayız." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: 4. Sanayi Devrimi'ni gündemde birinci sıraya koymalıyız
17-10-2017 18:14
Google News

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hacettepe Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuÅŸmada, bakanlık olarak tüm üniversitelere Ar-Ge ve inovasyona önem vermeleri için çaÄŸrıda bulunduklarını söyledi.

Bu yönde üniversitelere her türlü desteÄŸi vereceklerini aktaran Özlü, "Yüksek öÄŸretim alanında ciddi hedeflerimiz var. Bu hedefler konusunda, üniversitelerin de kendilerini yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Hacettepe Üniversitesinin de aralarında bulunduÄŸu 10 araÅŸtırma üniversitesinin belirlendiÄŸini anımsatan Özlü, "Bu araÅŸtırma üniversitelerimiz için yeni bir sorumluluk daha var. 'AraÅŸtırma üniversitesi' statüsü, sadece bir unvan deÄŸildir. Asıl zorlu yolculuk bundan sonra baÅŸlayacak. Artık sizler, çalışmalarınızla diÄŸer üniversitelere rehber olacak, onlara yol göstereceksiniz. Onlar sizi örnek alırken, biz sizlerden daha fazlasını bekleyeceÄŸiz. AraÅŸtırma üniversitelerini özel olarak destekleyeceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

"Öncüsü Türkiye olacak"

Son dönemin en çok konuÅŸulan konularından birinin 4. Sanayi Devrimi olduÄŸunu belirten Özlü, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"(4. Teknoloji Devrimi) demiyoruz, '4. Sanayi Devrimi' diyoruz. Çünkü bilimin çıktısının teknolojiye girdi olduÄŸu, teknolojinin çıktısının sanayiye girdi olduÄŸu bir büyüme modelini benimsemiÅŸ oluyoruz. Tüm dünyanın üzerinde mutabık kaldığı, kimilerinin 'ileri imalat yöntemleri' diye ifade ettiÄŸi Sanayi 4.0 gerçeÄŸini, hepimiz gündemimize almak zorundayız. Teknolojisinin çıktısının bilime malzeme olduÄŸu Japonya gibi ülkelerin de 'Süper Toplum 5.0' diye ifade ettiÄŸi, bizim ülkemizde 4. Sanayi Devrimi olarak bilinen konuyu hepimiz gündemimize almak, hatta gündemin birinci sırasına koymak zorundayız. Bu büyük sanayi dönüÅŸümünü, bulunduÄŸumuz coÄŸrafyada birileri yapacaksa, bu ülke emin olunuz sadece Türkiye'dir. Tüm OrtadoÄŸu ve Avrasya'da, bu konunun öncülüÄŸünü yapacak yegane ülke Türkiye'dir. "

Beyin göçü vurgusu

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen de konuÅŸmasında, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaÅŸmasının tek ve yegane yolunun bilim, Ar-Ge, inovasyon ile teknolojik ve kültürel kalkınmadan geçtiÄŸini söyledi.

Genç beyin göçü sorununa da dikkati çeken Özen, bu durumun, maddi kaynakla kolay kolay telafi edilemeyecek bir konu olduÄŸunu bildirdi. Özen, gençler için daha iyi eÄŸitim-öÄŸretim ve araÅŸtırma altyapısı kurularak, gençlerin kendilerini daha özgür ÅŸekilde ifade etmelerini saÄŸlayacak politikalar üretilmesi gerektiÄŸini vurguladı. Türkiye'nin geleceÄŸini ÅŸekillendirecek donanımlı genç beyinlerden yoksun kalmamasının büyük önem taşıdığını dile getiren Özen, "Gençlerimizin ülkemize olan baÄŸlılıklarını daha da perçinleyecek yöntemler geliÅŸtirmeyi hedeflemeliyiz." dedi.

Muhabir:AyÅŸe BöcüoÄŸlu Bodur,Deniz Çiçek Palabıyık,Ahmet Sertan Usul

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi