USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Biden'dan Kovid-19'la mücadelede zorlanan İran'a ABD yaptırımlarının hafifletilmesi çağrısı

ABD'de başkanlık seçimi için yarışan Demokrat adaylardan Biden, Trump yönetimine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede zorlanan İran'a yönelik ABD yaptırımlarının hafifletilmesi çağrısında bulundu.

Biden'dan Kovid-19'la mücadelede zorlanan İran'a ABD yaptırımlarının hafifletilmesi çağrısı
03-04-2020 02:19
Google News

NEW YORK (AA) - ABD'de baÅŸkanlık seçimi için yarışan Demokrat adaylardan Joe Biden, ABD BaÅŸkanı Donald Trump yönetimine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede zorlanan Ä°ran'a yönelik ABD yaptırımlarının hafifletilmesi çaÄŸrısında bulundu.

Eski ABD BaÅŸkan Yardımcısı Biden, yazılı açıklama yaparak Ä°ran dahil virüsten en fazla etkilenen ülkelere yardım edilmesi konusunda adımlar atılması gerektiÄŸini belirtti.

Biden, ''Küresel kriz zamanlarında, tehlikede olan ve yardıma ihtiyaç duyanlara destek konusunda ABD başı çekmeli, biz buyuz ve her zaman da böyle olduk. Sınır tanımayan bu ölümcül salgına karşı ABD, Ä°ran dahil virüsün en fazla vurduÄŸu ülkelere ne tür yardımlar yapabileceÄŸi konusunda adımlar atmalı.'' deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Trump yönetiminin ilaç ve tıbbi malzeme ÅŸirketlerine Ä°ran'a ihracat lisansı verme ve Ä°ran'ın uluslararası bankalar ve nakliye ÅŸirketlerine eriÅŸimine müsaade etmesi teklifinde bulunan Biden ''Ä°ran hükümetiyle birçok konuda anlaÅŸmazlığım olabilir ama doÄŸru ve insani olan, yapılması gereken bu. Ä°ran da insani bir jest yaparak tutuklu Amerikan vatandaÅŸlarımızın eve dönmesine müsaade etmeli.'' ifadesini kullandı.

Biden, Trump yönetiminin Ä°ran'a yardım teklifinde bulunmasına raÄŸmen somut adımlar atıp yaptırımları hafifletilmediÄŸi sürece bu jestinin yeterli olmayacağını kaydetti.

Ä°ran'ın da aralarında bulunduÄŸu 8 ülke, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e gönderdiÄŸi mektupta, yaptırımların kaldırılması için yardım istemiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi