USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Beynimiz göçüyor

Yabancı bir ülkede daha iyi şartlarda yaşama hayali kuran yazılımcı ve mühendisler ilk fırsatta Türkiye'yi terk ediyor.

Beynimiz göçüyor
05-01-2019 10:02
Google News

Teknoloji alanında faaliyet gösterip de elemanını yabancı bir firmaya kaptırmayan Türk şirketi neredeyse yok gibi. 100 binden fazla yazılım elemanına ihtiyacı olan bir ülkenin beyin göçü vermesi dijital dönüşümü riske sokuyor.

YURT DIŞINDA YAŞIYORUM HAZZINI ALMAK İSTİYORLAR
Dof Robotics'in sahibi Mustafa Mertçan özellikle Y kuşağının yurt dışında çalışmayı tercih ettiğini ifade ederek mühendis ve yazılımcıların yurt dışı hayali kurduğunu söyledi. Yurt dışına açılan firmalarda bu oranın az olduğuna dikkat çeken Mertçan “Özel sektördeki çalışanların tümü yurt dışında çalışmaya meraklı. Bunlar genelde 1990 sonrası doğmuş kişiler. Onları anlayıp iyi imkanlar sunmalıyız. Şirketler çalışanlarını yurt dışı görevi vermeli. Fuarlara göndersinler mesela. O zaman engelleyebiliriz” dedi.

ABD'deki ofislerinde yabancı mühendisleri çalıştırdıklarını anlatan Mertçan “ABD'de ofisimiz olduğu için bizde çalışmak isteyenler de var. Biz ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yurt dışında yaşıyorum hazzını almak istiyorlar. Gençlerin tutkularına cevap verip yurt dışında olma ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ