USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

BES’teki devlet katkısı ve getiri katılımcıları mutlu ediyor

"Geçen yıl emekli olanlar sisteme toplam 1,6 milyar TL katkı payı öderken, emekli olduklarında ise 2,5 milyar TL geri ödeme aldılar. "

BES’teki devlet katkısı ve getiri katılımcıları mutlu ediyor
27-11-2020 21:07
Google News

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, geçen yıl 24 bin 131 kişinin emekli olup, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) birikimlerinin tamamını alarak ayrıldığını belirterek, “Geçen yıl emekli olanlar, sisteme toplam 1,6 milyar TL katkı payı öderken, emekli olduklarında ise 2,5 milyar TL geri ödeme aldılar. Bu da sistemin ne kadar kazançlı olduğunu bizlere gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

TSB açıklamasında, devlet katkısının BES’e düzenli ya da toplu olarak yatırılan tüm katkı payları için yüzde 25 oranında ödendiği ve sistemin bu sayede çok daha kazançlı hale geldiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSB Başkanı Atilla Benli, BES’in bireysel tasarruflar için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Benli, BES’in, Türkiye’de tasarruf alışkanlıklarının kazandırılması için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu nedenle ilk günden bu yana sistemin teşvik edilmesi için pek çok başarılı çalışma gerçekleştirildi. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz 2013 yılında başlayan devlet katkısı uygulaması.” ifadelerini kullandı.

Devlet katkısı uygulamasında vatandaşın ne kadar tasarruf ediyorsa, onun yüzde 25’i kadar da devletin destek olduğunu kaydeden Benli, “Bu uygulamanın sistemin bugünkü büyüklüğüne erişmesinde çok önemli paya sahip olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımıza da tasarruf yapmayı ihmal etmeyin, BES’li olarak ve sistemde kalarak maksimum devlet katkısından faydalanın diyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ