USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beşiktaş, '100. Yıl'daki gibi...

Beşiktaş, Sporting Lizbon mağlubiyetinin şokunu 2-1'lik Galatasaray galibiyetiyle unuttu

Beşiktaş, '100. Yıl'daki gibi...
16-12-2015 08:02
Google News

Süper Lig'in 15'inci haftasını 2-1'lik Galatasaray zaferiyle tamamlayan Beşiktaş'ta yüzler gülüyor. Siyah-Beyazlılarda, bugünlerde şampiyonluk sesleri daha gür yükseliyor.

Taraftar, 2008-09'un ardından tam 7 sezondur özlem duyulan kupanın geleceğine inanıyor. Camianın tümü, bu sezonu, olumlu istatistikler ve umutlu bekleyiş açısından 2002-03'e benzetiyor. İşte Teknik Direktör Şenol Güneş ve onun motivasyonundan kaynaklanan başarının anahtarları:

AVRUPA 3 GÜNDE UNUTULDU

Şenol Güneş, Avrupa Ligi'ndeki hüsranın ardından 3 günlük kısa sürede takımı toparladı. Belindeki ağrıdan ötürü 18 kişilik kadroya alınmayan Tolga Zengin'e ilişkin krizi iyi yönetti. Yönetimin Tolga'ya resmî sitedeki desteği de önemliydi. Öğrencilerine aşıladığı güven, yeşil zeminde net şekilde görüldü. Otoritelerin ortak görüşü; Siyah-Beyazlıların devre arasına kayıpsız lider gireceği yönünde. Ayrıca sınır ötesinde havlu atılmasıyla tamamen Süper Lig'e odaklanılması, dar bir kadroyla hareket eden Güneş'in elini güçlendirecek.

RAKAMLAR, 2003'Ü HATIRLATIYOR

Fenerbahçe'yi 3-2, Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden Beşiktaş, 2002-03 sezonundan sonra ilk kez iki rakibi karşısında kazandı. Böylece psikolojik baskı sona erdi. Siyah-Beyazlılar, şampiyonlukla tamamladığı kuruluşunun 100. yılında 4 derbide gülmüştü.

SON 12 YILIN EN İYİ PERFORMANSI

Şenol Güneş idaresinde, 15. haftada 11 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgiyle 35 puan toplayan Beşiktaş, son 12 senenin en iyi seviyesine ulaştı. Kartal, Romen teknik adam Mircea Lucescu ile 2003-04'te aynı dönemi 37 puanla geçmişti. Zaferler, futbolcuların güvenini artırdı. Sahadaki futbol ve flaş sonuçlar, kamuoyunun takdirini kazandı.

GÜNEŞ'TEN DOĞRU STRATEJİ

Şenol Güneş, görev üstlendiği ekiplerle Galatasaray önünde 8 müsabakanın akabinde güldü. Tecrübeli hoca, Galatasaray sınavındaki ilk 11 tercihinin yanı sıra ikinci yarıdaki Kerim Frei Koyunlu ve Gökhan Töre hamleleriyle alkışlandı. Zorlu randevuya ilişkin stratejilerinin hemen hepsi doğruydu.

‘STRESİ KALDIRAMIYORLAR' FİKRİ ÇÜRÜDÜ

Önceleri şampiyonluk yarışından erken düşen Beşiktaş, her maçı kopma noktasında oynuyordu. “Stresi kaldıramıyorlar.” düşüncesi ortaya çıkıyordu. Özellikle Slaven Bilic zamanında fizikî ve mental yorgunluk tartışması hâkimdi. Güneş ve kurmayları, bu sorunun üstesinden gelmiş görünüyor.

GOMEZ'İN ÜSTÜN VERİMİ

Stuttgart ve B.Münih'le sayısız başarılar yakalayan Mario Gomez'in transferiyle tecrübe problemi çözüldü. Alman forvet, 11 gollük katkısıyla Demba Ba'yı unutturdu. Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'nın pozitif enerjisi, özellikle Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Ersan Adem Gülüm gibilerin hırsıyla birleşti. Ersan'ın dönüşüyle Rhodolfo rahatladı ve savunma toparlandı.

TARAFTAR MUTLU SONDAN UMUTLU

Yönetim, Şenol Güneş ve futbolcular, başarıdan emin. 2008-09'dan bu yana ligi zirvede tamamlama keyfini süremeyen taraftarlar, şimdilerde umutlu. Vodafone Arena'nın açılmasıyla müthiş bir birliktelik yakalanacak. Başkan Fikret Orman ve ekibinden devre arasında doğru takviyeler bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ