USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? |Bedelli ASKERLİK kılavuzu yayımlandı

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? |Bedelli ASKERLİK kılavuzu yayımlandı... Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayımlandı.

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? |Bedelli ASKERLİK kılavuzu yayımlandı
04-08-2018 09:42
Google News

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? |Bedelli ASKERLİK kılavuzu yayımlandı... Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayımlandı.Bedelli askerlik başvuru kılavuzu http://asal.msb.gov.tr/ internet adresinde yayınlandı.Bedelli askerlik düzenlemesinin yer aldığı "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvuru kılavuzunu http://asal.msb.gov.tr/ internet adresinden yayınladı.Başvurular e-devlet adresinden yapılacak. Bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994'ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak. Uygulamadan yararlanacaklar bedelli askerlik ücreti olan 15 bin TL’yi Ziraat Bankası ve Halkbank’a yatıracak. Yurtdışında yaşayıp uygulamadan yararlanacakların temel askerlik eğitimi ise internet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu haktan yararlanan çalışanlar ücretsiz izinli olarak sayılacak.

BEDELLİ ASKERLİK KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

BEDELLİ ASKERLİK KLAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI!

Bedelli Askerlik başvuru işleminde bulunmak isteyen asker adayları ‘’2018 Bedelli Askerlik Başvuru Tarihi’’ araştırmasını tüm hızıyla sürdürüyor. Bedelli Askerlik sistemine başvuru gerçekleştirmek isteyen kişiler yürürlüğe girecek yasanın Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanmasından itibaren 3 ay içinde yurt dışı temsilciliklerine yahut askerlik şubelerine başvuru fırsatına sahip olacaklar.

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bedelli Askerlik için iletilen kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu. Bedelli Askerlik teklifini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasının hemen sonrasında da Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan Bedelli Askerlik teklifi artık yasalaştı. Aynı zamanda Resmi Gazete üzerinden Bedelli Askerlik başvuruların ne zaman başlayacağına ilişkin bütün detaylar aktarıldı. 2018 Bedelli Askeri başvurularının ne zaman başlayacağını merak eden asker adayları için, yürürlüğe girerek yasalaşan bu sistemin, Resmi Gazete’de yayımlandıktan itibaren 3 ay içerisinde yurt dışı temsilciliklerine veya askerlik şubelerine başvuru olanağı elde edebilecekleri açıklandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ