USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

"Bebeklerde erken ek gıda, besin alerjisine neden olabilir”

"Anneler ile Geleceğe" kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında, pek çok soru işaretiyle başlanılan ek gıdaya (BLW) geçiş konusunda anneleri ve anne adaylarını bilgilendiren Yeni Doğan Hemşiresi Esra Ertuğrul, doktor onayı olmadan ve 6. ay dolmadan ek gıdaya geçilmesi durumun

19-12-2018 18:02
Google News

Canbebe, "Anneler ile Geleceğe" kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında anneleri ve anne adaylarını bilgilendiren Canbebe Uzman Ekibinden Yeni Doğan Hemşiresi Esra Ertuğrul, sadece anne sütüyle beslenen bebeklerin doktor onayıyla 6. aydan itibaren bazı katı gıdalarla yavaş yavaş tanışmaya başlayabileceğini söyledi. Ertuğrul, ek gıdaya erken başlanmaması konusunda önemli uyarılarda bulundu.

“Ek gıdaya geçişte acele etmeyin”

Bebeğin ek gıdaya geçiş döneminin pek çok annenin ne yapacağının bilemediği için stresli bir dönem olduğunu ifade eden Ertuğrul, anneler ve anne adayları için bu döneme ilişkin bilgilerini şu ifadelerle paylaştı: “Ek gıdaya başlarken öncelikle mümkünse bebek için güvenli bir mama sandalyesi alarak bebeğinizin tüm aileyle beraber yemek masasında sizi izlemesini sağlayın. Ek gıdaya geçiş bir süreçtir ve unutulmamalıdır ki 6-12 ay arasında anne sütü hala bebeğin ana besin kaynağıdır. Acele etmeden, çok küçük porsiyonlarla yeni besinlerle tanışan bebek zorlanmamalı, sabırla az az tadım yapması beklenmelidir. Sağlıklı meyve ve sebzeyi sevmeyen bebeğe kilosu da düşük gittiği için şekerli su, pekmezli unlu karışımlar gibi hiçbir besin değeri olmayan gıdalar kesinlikle verilmemelidir” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ