ANKARA - (AA) - Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) bazı kurullarının yapısı, adı ve sayısında değişiklikler yapılması için çalışma başlatıldı.
AA muhabirinin parti yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kamuoyunda "yanlış anlaşılmalara sebep olduğu" düşünülen Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) isminin değiştirilmesi, partinin en üst organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) gündeme geldi.
Parti tüzüğünde yer alan kurulun üye sayısı ve yapısına da yeniliklerin eklenmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Genel Başkan Mustafa Destici'nin başkanlığında yapılan toplantılarda, YİK'in isminin, "Danışma Kurulu" ya da "Yüksek Danışma Kurulu" şeklinde değiştirilmesi yönünde görüşler öne çıktı.
MKYK'nın üye sayısının da yeniden değerlendirileceği çalışmalar, 22 Ekim Pazar günü Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek 10. Olağan Büyük Kurultay'da delegelerin onayına sunulacak.
"Delegenin vereceği karar doğrultusunda bu tür değişiklikler yapılabilir"BBP Genel Başkanı Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MKYK'nın, organ seçimlerinin tamamının, genel başkan seçiminden başlayarak, 10. Olağan Büyük Kurultay'da delegenin önüne geleceğini bildirdi.
Kurultayda, MKYK'nın ve Merkez Disiplin Kurulu'nun asil ve yedek üyelerinin yenileneceğini de belirten Destici, "Yüksek İstişare Kurulumuz her ne kadar seçimle gelmese de bizdeki teamül, görevler, kurultaydan kurultaya kadardır. YİK'te de bir yenilenme olacak. Çünkü oradaki tüzüğümüze göre 20 kişinin 10'unu genel başkan belirliyor, 10'unu da MKYK'daki arkadaşlarımız teklif ediyor. Onların seçimiyle 20 kişilik heyet oluşuyor." diye konuştu.
Kurultayda tüzük tadilatının olacağını ifade eden Destici, "Bu tadilatın içerisinde YİK'in yapısı, adı, sayısıyla ilgili MKYK'da birtakım talepleri arkadaşlarımız dile getirdiler. Kurultayda bununla ilgili bir değişiklik önerisi verilirse belki isminin, sayısının değiştirilmesiyle ilgili birtakım tüzük değişiklikleri de orada gündeme gelebilir. Aynı şekilde MKYK için de geçerlidir bu." değerlendirmesinde bulundu.
MKYK'nın üye sayısının bugün 50 olduğunu dile getiren Destici, geçen dönemlerde bu sayının 60, 70 ve 100 de olduğunun görüldüğünü söyledi.
Divan heyeti sayısının da zaman zaman değişiklik gösterdiğini anımsatan Destici, şöyle devam etti:
"Dönemin şartlarına göre delegenin talebi ve oyuyla bunlar değiştirilmiştir. Bu kurultayda da eğer bu tür talepler gündeme getirilirse, teklifler yapılırsa, delegenin vereceği karar doğrultusunda bu tür değişiklikler yapılabilir. Ben bugünden şu değişiklikler yapılacaktır, diye söylemem. Çünkü bu hususta şu anda alınmış bir kararımız yok."