USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Bavyera Eyalet Başbakanı Söder, döner ısmarlayacağı takipçileri için döner kesme denemesi yaptı

Almanya'da Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, kendisini sosyal medyada takip eden kişiler arasından çekilişle belirlenen 40 kişiye döner ikram edeceğini açıklamasının ardından döner kesme denemesi yaptı

Bavyera Eyalet Başbakanı Söder, döner ısmarlayacağı takipçileri için döner kesme denemesi yaptı
28-07-2024 18:48
Google News
Berlin

Almanya'da Bavyera Eyalet Başbakanı ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Markus Söder, kendisini sosyal medyada takip eden kişiler arasından çekilişle belirlenen 40 kişiye döner ikram edeceğini açıklamasının ardından döner kesme denemesi yaptı.

Nürnberg'de Ahmet Can'a ait bir restorana giden Söder, döner kestiği anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Söder, paylaşımında en sevdiği Türk restoranına geldiğini belirterek, "Döneri her şeyiyle seviyorum ve tabiri caizse kendi kebabımı kesme fırsatım var. O yüzden bir deneyeceğim. Sanırım diğerlerinin yapmasını tercih ederim ama harika kokuyor." ifadesini kullandı.

Markus Söder, paylaşımında, çekilişi kazananlarla birlikte döner yemeyi dört gözle beklediğini vurguladı.

Restoranın sahibi Can, 30 Temmuz'da Söder'in 40 kişilik davetlisini ağırlayacaklarını söyledi.

Etkinliğe Alman basınının da yoğun ilgisi olduğunu ifade eden Can, "Tarım Bakanı Cem Özdemir, döneri Almanya'ya mal etmeye çalışıyor. Ama döner Türklere ait bir yiyecektir." dedi.

Söder'in Türk dostu olduğunu ve Türkleri çok sevdiğini vurgulayan Can, "Her sene İstanbul'a tatile de gider. 30 yıllık arkadaşımız. Türk mutfağını sevdiği ve tanıtımını yaptığı için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Söder, sosyal medya hesabından 40 kişiye döner ısmarlayacağını açıklamış ve 45 bin kişi döner yemek için düzenlenen çekilişe başvurmuştu.

CSU'lu siyasetçi ayrıca 500 kişiye çekilişle "Söder Kebap" yazısı ve döner logosu bulunan tişört hediye edeceklerini açıklamıştı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ