USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Batmanlı Hülya'nın kardeşleri için büyük fedakarlığı

Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden Hülya Dizlek, annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başladı.

Batmanlı Hülya'nın kardeşleri için büyük fedakarlığı
24-09-2017 18:12
Google News

BATMAN - SELMAN TÜR

Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden Hülya Dizlek, 11 kardeşinin ve annesinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçmek zorunda kalırken, devlet desteğiyle hayvan yetiştiriciliği yapmaya başladı.

Merkeze bağlı Güneşli köyü Belikli mezrasında yaşayan lise mezunu Hülya Dizlek (24), Batman'da üniversiteye hazırlanırken babasına yük olmamak için çocuk bakıcılığı yaptı.

Dizlek'in üniversite hayali, babasının geçen yıl geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmesiyle sona erdi. Babasının vefatıyla eğitim hayatına son vermek zorunda kalan Dizlek, ailenin en büyük çocuğu olduğu için 5'i erkek 11 kardeşinin ve annesinin geçimini sağlamak için yaşadıkları mezraya döndü.

Çalışmaya karar veren ancak mezrada iş imkanı olmadığı için yetiştiricilik yapmayı düşünen Dizlek, ekonomik sıkıntı nedeniyle hayvan alamayınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanmak için başvurdu.

Başvurusu onaylanan Dizlek, devletin hibe desteğiyle 30 bin lira değerinde 6 büyükbaş hayvan aldı.

Annesinin de yardımıyla yetiştiricilik yapan Dizlek, hayvanların sütünden yaptığı peynir ve yoğurtları satarak geçimlerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Kardeşlerinin eğitimini sürdürmesi için büyük bir azimle çalışan Dizlek'in hedefi, hayalini kardeşlerinin gerçekleştirmesini sağlamak.

Devlet desteği hayatını değiştirdi

Dizlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının ölümünün ardından hem kardeşlerine bakmak hem de onların da kendisi gibi eğitimlerinden yoksun kalmaması için arayış içerisine girdiğini ifade ederek, Genç Çiftçi Projesi ile hayatının değiştiğini vurguladı.

Dizlek, "Adıma 30 bin lira değerinde büyükbaş hayvan çıktı. Şu an onlara bakıyor, onlardan elde ettiğimiz süt, peynir ve yoğurt ile geçimimizi sağlıyoruz." dedi.

"Ben okuyamadım ama kardeşlerimi sonuna kadar okutacağım"

Dizlek, 6 büyükbaş hayvandan elde ettiği gelirle 4 kardeşini okuttuğuna işaret ederek, kardeşlerinin derslerinde başarılı olduğunu kaydetti.

"İnşallah ileride onların hayatı güzel olur ve bize bakarlar, onlardan umutluyuz. Elimizden geldiğince onlar için çalışacağım. Ben okuyamadım ama kardeşlerimi sonuna kadar okutacağım" ifadesini kullanan Dizlek, kendisiyle aynı durumda olanlara evde boş oturmaktansa bu tür projelere başvurarak çalışmalarını önerdi.

"Allah onu başımızdan eksik etmesin"

Anne Nuriban Dizlek (50), eşini kaybettikten sonra dünyasının başına yıkıldığını söyledi.

Kızının kendilerine baktığını dile getiren Dizlek, "Çok mutluyum, kızımla gurur duyuyorum. Allah ondan razı olsun, Allah onu başımızdan eksik etmesin, herkese de böyle hayırlı bir kız çocuğu nasip etsin." diye konuştu.

"Ablam sayesinde okuyorum"

Dizlek'in kardeşi 6. sınıf öğrencisi Aslı Dizlek de ablası sayesinde okuduğunu belirtti.

Okumayı sevdiğini anlatan Aslı Dizlek, "Babam vefat ettiği için belki de hiç okuyamayacaktım ama ablam sayesinde okuyorum. Hedefim doktor veya öğretmen olmak. Aileme bakmak için okuyacağım."sözlerine yer verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde ziraat mühendisi Timur Köprü de projenin kadınların istihdamı açısından önemli olduğunu aktardı.

Köprü, Dizlek'in yetiştirdiği hayvanların sürekli bakımını yaparak, desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ