USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Batman Teröre Lanet Kardeşliğe Davet için yürüdü

Batman da, PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerine karşı bazı siyasi partiler ve 80 sivil toplum kuruluşunca organize edilen

Batman Teröre Lanet Kardeşliğe Davet için yürüdü
22-08-2016 23:47
Google News

BATMAN

Batman da, bazı siyasi partiler ile Peygamber Sevdalıları Platformu, Düşünce ve İnanç Platformu, Müstakil İşadamları Derneği, Memur Sendikaları Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarınca son günlerde yaşanan terör saldırılarına tepki amacıyla düzenlenen "Teröre Lanet Kardeşliğe Davet" yürüyüşü için Esentepe Kavşağında binlerce vatandaş bir araya geldi.

Türk bayraklarıyla "Teröre lanet, kardeşliğe davet", "Kahrolsun PKK, DAEŞ, FETÖ", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz kardeşiz, bu zulüm niye?" sloganları atan vatandaşlar, Atatürk Parkı na, buradan da Batman Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Adalet Caddesi ne yürüdü.

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Batman Şube Başkanı Şefik Sevim, son günlerde artan terör saldırılarını lanetledi.

Sevim, "PKK, DAEŞ ve FETÖ nün hedef ve bahaneleri farklı olsa da katletmeyi mazur gösterecek ikna edici bir gerekçe kolaylıkla bulunabilmektedir. Ya PKK gibi sözde ırk adına, ya DAEŞ gibi sözde din adına, ya FETÖ gibi mehdiyet fikri veya grupsal çıkar adına motive edici gerekçeler bulanlar, tüm bu gerekçelerin esasında insan denen şerefli varlığı ortadan kaldırmak gibi korkunç bir eylemi meşru kılamayacağını görememektedir." dedi.

"FETÖ başarısız olunca kaos tezgahı PKK, DAEŞ, DHKP-C ye devredildi"

FETÖ nün başarısız darbe girişiminin ardından görevi diğer terör örgütlerinin devraldığına dikkati çeken Sevim, şunları kaydetti:

"FETÖ tarafından başarılamayan darbe girişiminin ardından kaos tezgahlama nöbetini başta PKK olmak üzere DAEŞ, DHKP-C ve bilumum örgütün devraldığı anlaşılmaktadır. Genç, yaşlı, kadın, çocuk ayırmaksızın onlarca kişinin katledildiği, yüzlerce insanın yaralandığı bu tür saldırılar ile Kürtler adına savaştığını iddia edenlerin başta Kürtler olmak üzere tüm sivilleri, karanlık bir ateş çemberinde yaşamaya mahkum ettiği görülmektedir. Coğrafyamıza kan, kaos ve katliamları bir kader olarak dayatanların küresel emperyalist güçler olduğu bilinmektedir. Sadece içerideki partnerlerinin değiştiği ve nöbeti sırasıyla devraldığı gözlenmektedir."

Sevim, Kürtlerin son günlerde sivil yerleşim alanlarında çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeyen bomba yüklü araçlarla yapılan bu tür alçakça eylemlerin savunulabilir ve izah edilebilir bir tarafının olmadığını gördüğünü söyledi.

Muhabir: Selman Tür-Ahmet Kaplan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ