USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Başkurtistan lideri Habirov: Çok sayıda inşaat projeleri gerçekleştirmemiz lazım

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti lideri Habirov, bölgede çok sayıda inşaat projeleri gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi

Başkurtistan lideri Habirov: Çok sayıda inşaat projeleri gerçekleştirmemiz lazım
31-08-2020 07:29
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti lideri Radiy Habirov, bölgede çok sayıda inşaat projeleri gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkurtistan Cumhuriyeti hükümet resmi açıklamasına göre, Habirov, Privolje ( Volga) Federal Bölgesi bölgelerinin sosyo-ekonomik kalkınma sorunları üzerine online formatında yapılan toplantıya katıldı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin ve Rusya Devlet Başkanı'nın Privolje Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi Igor Komarov'un tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Başkurtistan lideri Habirov, bölgede konut inşaatı projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Habirov, "Başkurtistan'ın konut inşaatı olumlu dinamikler sergilemekte: 2020'nin yedi ayında 1,2 milyon metrekareden fazla konut yapıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 fazla.  Bu yıl oldukça ciddi görevler bizi bekliyor. Onları yerine getirmeye hazırız. Dahası, cumhuriyetimiz büyük ve çok şey inşa etmemiz gerekiyor" dedi.

Başkurtistan Cumhuriyeti lideri,  koronavirüs salgını nedeniyle bölgede vatandaşların satın alma gücünün düştüğünü de kaydetti. Habirov, aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aldığı kararlar sayesinde Başkurtistan'daki ipotek kredisi hacminin arttığını da vurguladı. Habirov'a göre, bölgede yaklaşık 7 milyar ruble için yüzde 6,5 tercihli bir oranda 3 bin 336 kredi verildi.

Habirov, Ufa Zabelie bölgesinde yaklaşık 13 milyon metrekarelik alanda inşaat projelerinden de bahsetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ