USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Başkortostan Lideri Habirov: Türkiye iş dünyası bizi henüz tam olarak keşfetmedi

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan’ın Lideri Habirov, “Türkiye’deki iş dünyasının, başka ülkelere kapalı olan Başkortostan’daki fırsatları henüz tam olarak keşfetmediğine dikkat çekti

Başkortostan Lideri Habirov: Türkiye iş dünyası bizi henüz tam olarak keşfetmedi
07-08-2021 09:29
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti Lideri Radiy Habirov, Türkiye dahil yabancı iş dünyasının bölgeyi henüz tam olarak keşfetmediğini vurguladı.

Başkortostan'ın Abzelilovskiy bölgesinde bir fabrikanın açılışından sonra gazetecilere konuşan Habirov, Başkortostan Cumhuriyeti'nin henüz yabancı iş dünyasına tam olarak açılamadığını sitemle kaydetti.

TÜRKİYE'DE TATİL YAPIYORUZ, OYSA...

Habirov, “Avrupa'ya, Güneydoğu Asya'ya, komşularımıza, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan ve başka ülkelere açık değiliz. Sonbaharda Kazakistan'a bir ziyaretim var, malum nedenlerden dolayı erteledik. Bu kesinlikle güçlü bir potansiyel ortaktır. Hiç açık değiliz. İşte Türkiye! Türkiye'de tatil yapıyoruz, bir şeyler satın alıyoruz, ancak sanayi potansiyel son derece önemli" dedi.

Habirov, bugün Başkortostan Cumhuriyeti'nde toplam yaklaşık 900 milyar ruble finansal yatırım hacmine sahip bin 400 yatırım projesinin uygulanmasının planlandığını kaydetti. Habirov, "Ve tamamen farklı para. Büyük sanayi şirketleri tarafından karşılanıyor. 2021'in ilk yarısı için yatırım göstergeleri rekor düzeyde." şeklinde konuştu.

HEDEF 650 MİLYAR RUBLE...

Başkortostan Cumhuriyeti makamlarının iş dünyasındaki finansal yatırımların hacmini artırma planlarının birçoğunun koronavirüs pandemisi nedeniyle durdurulduğuna işaret eden Habirov, "Bugün itibariyle bölgedeki yatırımların mutlak hacmi 365 milyar ruble. Bu Başkortostan gibi bir cumhuriyet için çok küçük bir rakam. Hedefimiz 650 milyar ruble" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ