USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Karaca ve BİK yöneticilerine sorular

Gaziantep GAP Gazetesinden gazeteci Mustafa Diken’in önceki gün sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı iddialar üzerine yaptığımız haberin ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve BİK yöneticilerine yönelik çeşitli iddialar da tarafımıza ulaştı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Karaca ve BİK yöneticilerine sorular
25-10-2017 18:45
Google News

Ulusal ve yerel basılı yayın organlarına resmi ilan dağıtma konusunda tek yetkili kurum olan Basın İlan Kurumu (BİK) hakkında iddalar bitmek bilmiyor.

Daha önce de BİK hakkında verdiği bilgiler, bazı gazete ve internet sitelerinde çeşitli haberlere konu olan Gaziantep GAP Gazetesinden gazeteci Mustafa Diken’in önceki gün sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı iddialar üzerine yaptığımız haberin ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve BİK yöneticilerine yönelik çeşitli iddialar da tarafımıza ulaştı.

Sitemize “İletişim” kanalıyla gelen ihbarlarla kurum yöneticilerine yönelik sıralanan çeşitli iddialar, sosyal medyada da tartışılan konulara yönelik dikkat çeken noktalar birbiri ardınca peş peşe sıralandı. İşte o iddialar soru şeklinde sıralanınca da "Müdürün soru bankası" olarak epey ilginç bir durum ortaya çıktı.

GAZETECİ DİKEN, "BİK YÖNETİCİLERİNE HAKARET”TEN HAKİM KARŞISINDA…

BİK Genel Müdürü Karaca ve kurum yöneticilerine yönelik o sorulara geçmeden önce, dikkat çeken bir başka ayrıntı ise yine Gaziantep GAP gazetesi ve gazeteci Mustafa Diken’in sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına karşı mücadele ettiğini dile getiren ve FETÖ yandaşlarına karşı çeşitli ağır ifadeler kullanan gazeteci Diken, kendisini hakim karşısına çıkaran Basın İlan Kurumuna, yine aynı sosyal medya hesapları üzerinden bir kez yüklendi.

Diken, Twitter ve Facebook hesapları üzerinden Genel Müdür Karaca ve yardımcısı Elçin’e yönelik olarak FETÖ yapılanması sebebiyle cezaevinde bulunan Zaman Gazetesi eski patronu Alaaddin Kaya’nın gazetelerine halen ilan verilmekte olduğu iddiasıyla aynen şu paylaşımlarda bulundu:

“BIK'i yediler yediler duymadim ar sizi gidi FETÖSLAR… Kul hakkını aldınız Cem ELÇİN İLE YAKIP KARACA ceza evinde bulunan Alaaddin Kaya (…) ile Pensilvanya’ya yolladınız.. Hatta daha bu p...n gazetelerine para aktariyorsunuz. …”

Diken daha sonra, yargılandığı dava ile ilgili olarak şöyle dedi: “Bugün İstanbul'dayım… BİKCILERE hakaret etmişim ve hakkımda mahkeme açılmış.. (…) Bu defaki hakim bana 1 yıl 9 aylık cezayı 3'e katlayarak verdi...

ŞAŞIRMADIM… Çünkü İstanbul'da bana bu cezayı veren hakimin de kim olduğunu öğrendim. . SİZİ GİDİ BIKCİLER. .

Ben de MUSTAFA DIKEN'İM. .

Bu hakimle nasıl bağlantı kurdunuz bana ceza verdirdirdiniz. .

Agababaniz FETÖ ya.

Bekleyin ipliğinizi pazara çıkaracağım. .”

İŞTE BİK GENEL MÜDÜRÜ VE YÖNETİCİLERİNE YÖNELİK ULAŞAN BİLGİLERDEN YOLA ÇIKILARAK SORULABİLECEK SORULAR…

BİK internet sitesinde yer alan öz geçmiş bilgisinde “Ordu doğumlu” olduğu kaydedilen Genel Müdür Yakup Karaca’ya yönelik iddialardan yola çıkarak ilk soru "Gorevde olduğunuz dönemde kaç Orduluyu ise aldınız?” şeklinde sorulabilir.

İçersinde gazeteci Mustafa Diken tarafından dile getirilenlerin yanı sıra ulaşan bilgilerden yola çıkarak başka benzer sorular ise basitçe şöyle sıralanabilir:

Kurumda AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen kişilere karşı tavır aldığınız doğru mu?

- Bilgi-İşlem müdürünü neden görevden aldınız ve kendisi görevden alınmasına neden olan şirkette göreve başladı mı?

- Şube müdürleriniz arasında Zaman Gazetesinde uzun yıllar görev yapan isimler var mı?

- Çocuğunuz "FETÖ okulları”nda okurken Zaman gazetesine abone miydiniz, 17 - 25 Aralık kumpası sonrası o gazeteye aboneliğiniz devam etti mi?

- Kurumdan uzaklaştırılan FETÖ’cüleri ihbar tazminatları ve kıdem tazminatlarını ödeyerek işten çıkarttığınız doğru mu?

- “Haberleri kurum dışına kim sızdırıyor…” diye personeli sürekli kameralarla izlettiğiniz ve ya izlediğiniz doğru mu?

- Personelin kullandığı bilgisayarları, “Kim hangi sitelere giriyor vs…” diye takip ettirdiğiniz ve bilgi-işlem yöneticilerinin size bu konu ile ilgil her sabah rapor verdiği doğru mu?

Bir de;

- Spor hocanız "Ümit Bey”i şef olarak görevlendirmeyi düşünüyormuşsunuz; bu da doğru olamaz her halde!

Kamuoyu ve kurum içersindeki ya da bu konularda iddiası olanların aydınlatılması için cevap verilirse makbule geçer.

:

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ