USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Başbakan’dan sağlık çalışanlarına ’zam’ müjdesi

Başbakan Davutoğlu, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam oranından zam yapılacağını açıkladı.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığının ’Şifa Veren Ele Vefa’ programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, "Nöbet ücretlerine yüz

Başbakan’dan sağlık çalışanlarına ’zam’ müjdesi
12-03-2015 15:24
Google News

Başbakan Davutoğlu, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam oranından zam yapılacağını açıkladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığının ’Şifa Veren Ele Vefa’ programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, "Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımız da bu iyileştirmeden yararlanacak" dedi. Başbakan, isteyen hekimlere 70 yaşına kadar çalışma fırsatı tanınacağını da ekledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET
Davutoğlu’nun gündeminde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de vardı. Başbakan, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı yeni düzenlemeler yaptık. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti gerçekleştiren fail konusunda 24 saat gözaltı, eğer bu bir kaç kişi tarafından gerçekleştirilmisse 48 saat gözaltı şartı. Hem şifa vermek için çalışan doktora saldıracaksın sonra hastanenin diğer kapısından çıkacaksın. Böyle olmayacak, önce hesap vereceksin. O gözaltı sonrasında da hukuki işlemler başlatılıp vaka adli makamlara tevdi edilecek” dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ