USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için çalışmalıyız

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için çalışmalıyız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için çalışmalıyız
25-12-2017 19:34
Google News

GAZÄ°ANTEP (AA) - BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek, partisinin Åžehitkamil ilçe teÅŸkilatı ziyaretinde, yeni yönetimi tebrik etti.

Gaziantep'in destansı kurtuluÅŸunun 96'ncı yılında aziz ÅŸehitleri minnetle andıklarını dile getiren ÅžimÅŸek, KurtuluÅŸ Savaşı'ndaki ÅŸuurun bugün de devam ettiÄŸini belirtti.

Makam ve mevkilerin gelip geçici olduÄŸunu, AK Parti'nin her kademesinde de bu anlayışla hizmet edildiÄŸini vurgulayan ÅžimÅŸek, eski yönetimin bugün desteklerini sürdürerek görevi yeni yönetime devrettiÄŸini söyledi.

AK Parti'nin sıradan bir siyasi mücadele olmadığını, o yüzden parti içindeki kimsenin de makam mevki sevdasıyla hareket etmediÄŸini, tek düÅŸüncenin hizmet olduÄŸunu anlatan ÅžimÅŸek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için çalışmalıyız. Yakın coÄŸrafyamıza bakın içeride ve dışarıda bir sürü tehdit oldu, bu dava ÅŸuuru olmasaydı bugün Allah korusun çok kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik. O yüzden 96 yıl önceki ruh bugün devam ediyor. Bu güzel insanlara hizmet yolunda çabalayan, ter döken ve gerçekten de kardeÅŸlik hukukuyla bunu yapan herkesten Allah razı olsun. Burada yapılan çalışmalar, ülkemize güzel hizmetlere vesile oluyor. Dünyanın dört bir yanında mazlumlara umut oluyor. O yüzden yaptıklarınızı küçümsemeyin. Herkes kendi çapında ülkenin kalkınması geliÅŸmesi için vesile oluyor. O nedenle eÄŸer saÄŸlıkta, eÄŸitimde, sanayide alt yapıda Türkiye çok iyi bir noktadaysa ve bunun karşılığında dua varsa bunun adresi sizlersiniz. Çünkü sizler sahada çalışıp çabalıyorsunuz. Bu baÅŸarıyla Türkiye reform yapıyor ve yoluna devam ediyor."

"Türkiye insani yardımda lider"

Türkiye'nin geçen sene insani yardımda milli gelire oranla dünyada lider olduÄŸunu hatırlatan ÅžimÅŸek, "Evet, hatalarımız, eksiklerimiz var, büyük tehditler devam ediyor. Ama kardeÅŸliÄŸimiz devam ettikçe Allah'ın izniyle baÅŸaracağız. O yüzden kötümserliÄŸe karamsarlığa yer yok. Yeter ki ÅŸuuru yaÅŸatalım." ifadesini kullandı.

Mehmet Şimşek, gazetecilerin trafik sigortasındaki tavan fiyat uygulamasına ilişkin sorusunu ise "Uygulamayı devam ettireceğiz." diye yanıtladı.

Geçen yıl konuyla çok uÄŸraşıldığına dikkati çeken ÅžimÅŸek, ÅŸunları kaydetti:

"Sektör kendini disipline etsin diye uÄŸraÅŸtık. Uygulama baÅŸarıyla gidiyor. Bir taraftan sektörün sürdürülebilirliÄŸini dikkate alıyoruz ama bir taraftan da zorunlu trafik sigortasında milletimizin de çok yüksek primlerle maÄŸdur olmaması için de gereken tedbirleri alıyoruz. Yani bir denge anlayışı söz konusu. DediÄŸim gibi hem sektörün saÄŸlıklı gidiÅŸatını gözeteceÄŸiz hem de vatandaşımızın makul primlerle araçlarını sigortalamasını saÄŸlayacağız."

Muhabir: Kerem Kocalar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi