USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Başbakan Davutoğlu, görevi Cumhurbaşkanlığı'na iade etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Seçimler'de Yüzde 41 ile en çok oyu alan parti lideri olarak kendisine tevdi edilen hükümeti kurma görevini, koalisyon görüşmelerinden herhangi bir sonuç çıkmayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iade etti. Cumhurbaş

Başbakan Davutoğlu, görevi Cumhurbaşkanlığı'na iade etti
19-08-2015 00:20
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Seçimler'de Yüzde 41 ile en çok oyu alan parti lideri olarak kendisine tevdi edilen hükümeti kurma görevini, koalisyon görüşmelerinden herhangi bir sonuç çıkmayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iade etti.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı olarak saat 19.55’te başlayan kabulde, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iade etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 9 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlar Kurulu’nu kurmakla görevlendirdiği Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul ettiğini ve Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tüm gayretlerine rağmen güvenoyu alacak bir hükümet kurma imkanını bulamadığını beyan ederek, kendisine verilen görevi iade ettiği bildirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, Başbakan Davutoğlu’na söz konusu gayretlerinden dolayı teşekkür ettiği ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ