USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Barzani'ye 'bağımsızlık' sözü

Büyük şeytan ABD'nin Başkanı Barack Obama'nın yardımcısı Biden, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile bir araya geldi. Gö...

Barzani'ye 'bağımsızlık' sözü
01-05-2016 00:47
Google News

Büyük şeytan ABD'nin Başkanı Barack Obama'nın yardımcısı Biden, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile bir araya geldi. Görüşmede Biden'ın Barzani'ye bağımsızlık sözü verdiği de belirtildi. Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre taraflar görüşmede, DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonu, kentin geleceği, Irak ve Suriye'deki terörle mücadele konuları başta olmak üzere son gelişmeleri ele aldı.
BARZANİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ
Açıklamada Biden'ın, Peşmerge'nin ödediği bedel ve Irak'taki siyasi sürecin korunmasıyla istikrarın yeniden sağlanması için ortaya koyduğu tavırdan dolayı Barzani'ye teşekkür ettiği kaydedildi. IKBY Başkanı Barzani'nin ise diktatörlüğün yıkılması, terörle mücadele konusundaki desteği, Peşmerge güçlerine yönelik askeri ve mali yardımlardan dolayı ABD'ye teşekkür ettiği aktarıldı. Açıklamada Biden ve Barzani'nin, DAEŞ sonrası bölgenin durumu ve Irak'ın bu süreçteki siyasi gereksinimlerini de ele aldıkları belirtildi.
BİDEN BAĞIMSIZLIĞI İŞARET ETTİ
Bağdat ve Erbil'i ziyaret eden Joe Biden, bölgedeki Amerikan askerlerine konuşurken Irak için "Bunlar tarihte suni sınırlar çizdiğimiz, birbirinden tamamen ayrı etnik, dini, kültürel gruplardan sünni devletler ortaya çıkarıdğımız 'Bunu alın, birlikte yaşayın' dediğimiz yerler" ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ