USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bamyanın kilosu 20 TL

İzmir Ödemiş’te yılın ilk turfanda bamyası çıktı. Bamyanın kilo fiyatının 20 TL olduğunu öğrenen vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bamyanın kilosu 20 TL
07-06-2016 17:37
Google News

Havaların tamamen ısınması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte semt pazarında ürün yelpazesi de değişti. Meyve türlerinden kayısı, şeftali, kavun, nektar, karpuz gibi yazın en önemli meyveleri tezgâhlarda yerini alırken, sebzelerden de Ayşe kadın fasulyesi, barbunya, börülce ve bamya gibi sebzeler de satılmaya başladı. Bamyanın kilo fiyatının 20 TL olduğunu duyan vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi.

GÖÇÜRME USULÜ İLE YETİŞTİRDİ 

Pazarda fasulyenin kilo fiyatı 3-5 TL, barbunyanın kilo fiyatı 5 TL, börülcenin kilo fiyatı 5-6 TL’den satılırken bamyanın kilo fiyatı ise 20 TL’den satıldı. Ödemiş’in Ertuğrul Mahallesindeki üretici İsmail Yılmaz (50), bamyayı göçürme usulü ile yetiştirdiğini ve ilk kez Ödemiş Cumartesi pazarına getirdiğini söyledi. Yılmaz, fiyatların önümüzdeki günlerde düşeceğini söyledi.

“KÖYÜN EN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞI”

Yılmaz şunları ifade etti: “Uzun yıllardır köyümde tarımla uğraşıyorum. Bizim köyün önemli geçim kaynaklarından biri de bamyadır. Bamyanın işçiliği zordur ancak hiçbir zaman üreticisine de mağduriyet yaşatmaz. Az da olsa çok da olsa satılır, alınır ekmek paramızı buldurur. Ben bu yıl da bamyayı göçürme usulü yetiştirdiğim için biraz erken ürün aldım. Bugün ilk kez topladığım bamyaları pazara getirdim. Kilo fiyatı 20 liradan satıldı. Vatandaşlarımız rakamı duyduğunda şaşkınlıklarını gizleyemediler ancak bamya her yıl ilk başta böyle oluyor.”

“BU OVADA NE EKERSEN ONU EN İYİ ŞEKİLDE BİÇERSİN” 

 Ödemiş ovasında tarım ürünlerinin yetiştirilmesine değer verilmesi gerektiğini belirten İsmail Yılmaz şöyle devam etti: “Ödemiş ovasının çok verimli olduğunu herkes biliyor. Bu ovada ne dikersen, ekersen onu en iyi şekilde biçersin. Ancak son yıllarda tarım ürünlerinin para etmemesinden dolayı insanlar tarımsal gıda üretimini bırakıp hayvancılığa ya da hayvancılık yapan işletmeler için hayvan bitki maddesi üretmeye başladı. 

Ödemiş’ten çıkın Beydağ’a kadar gidin her tarlada silajlık mısır var. Bu kadar verimli topraklara sadece mısır ekilmesi aslında bizim lehimize değil aleyhimizedir diye düşünüyorum. Benim fikrim tarımsal ürünlerin ekimine önem vermektir.”

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ