USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Pakdemirli: 'Tarımda Avrupa’da birinciyiz'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bitkisel üretimde yüzde 20 büyüme olduğunu belirterek, “Bundan sonraki 20 yılda gelecek nesillerimizi büyütebilmek için yüzde 50 büyümemiz gerekiyor” dedi.

Bakan Pakdemirli: 'Tarımda Avrupa’da birinciyiz'
01-01-2019 00:02
Google News

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bolu'ya yaptığı ziyarette AK Parti İl Başkanlığında köy ve mahalle muhtarları, oda başkanları, STK ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

Pakdemirli, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarımda Avrupa'da birinci, dünyada 7'inci olduğunu belirterek, “Ama toprak varlığımız olarak 17'inci. Bolu'da toprak değerli dedik ya, Türkiye'de de toprak değerli. Bunu daha ileriye taşımamız lazım. Zor bir ödevimiz var. Desteklerimiz 8 misli artmış. 2002'de verilen 1,9 milyar verilen destek bugün 16 milyar lira olmuş. Ama 16 milyar lira olan destekle biz yüzde 20 civarında bitkisel üretimimizi birim olarak artırabilmişiz. Hayvancılık alanında daha şanslıyız. Yüzde yüzlere varan bir artışımız var. Ama bitkisel üretim tarafında yüzde 20 büyümüşüz. Bundan sonraki 20 yılda gelecek nesillerimizi büyütebilmek için yüzde 50 büyümemiz gerekiyor. Bu ev ödevini hep beraber, STK'larla, Ziraat Odaları'yla, sivil toplum kuruluşlarıyla, en başta da çiftçimizle, köylümüzle yapıyor olmamız lazım. Daha çok verimliliği arıyor olmamız lazım” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ