USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Pakdemirli, Almanya’da Türk işadamları ile bir araya geldi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 11. Dünya Gıda ve Tarım Forumu kapsamında yapılan Tarım Bakanları Konferansı'na katılmak üzere geldiği Berlin'de Türk işadamları ile bir araya geldi.

Bakan Pakdemirli, Almanya’da Türk işadamları ile bir araya geldi
19-01-2019 02:02
Google News

Berlin Türkiye Büyükelçiliğinde Türk işadamları ile bir araya gelen Bakan Pakdemirli, “Üstümüzde tarihi bir sorumluluk var. Yaptığımız her şey çok önemli” ifadelerini kullanarak Avrupa'nın yaşlandığını kaydederek, “Avrupa'da geleceğin Türklere ait olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, “Öteki türlü başka toplumlara kapınızı açmak zorunda kalacaksınız. Bir toplumun doğurganlık oranı 2'nin altına indiği zaman, 30 yıl içinde toplumun tamının yok olması bekleniyor. Buraya doğru Avrupa hızla ilerliyor” açıklamasında bulundu.

“Dünkü başarının yarınki başarıyı getirmeyeceği açık”

Önümüzdeki 20 yıl içinde dünyadaki gıda ihtiyacının yüzde 50 daha fazla olacağının altını çizen Bakan Pakdemirli şöyle belirtti.

“ Bu anlamda toprak kaynaklarını iyi değerlendiren bir ülke olarak Avrupa'da tarımsal hasılada birinciyiz. Dünyada 7. sıradayız, toprak kaynakları bakımından 17. sıradayız. Dünkü başarının yarınki başarıyı getirmeyeceği açık.

Biz yarınlara bakarken Türkiye olarak kardeşlerimizin yaşadığı tüm ülkelere bakmamız lazım. Kardeşlerimizin yaşamadığı ülkeler dahi olsa biz gıda güvenliğimizi bulacağımız coğrafyalara gitmemiz gerekiyor.

Nasıl Almanya Afrika'ya vatandaşları gitmesi için yalvarır vaziyette ise, biz Türkler olarak bu işi öncülük edip buradan daha fazla pay almamız lazım.” 

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ