Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağı olan bölgelerde 5 sağlık çalışanının öldüğünü söyledi.
Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ı kapsayacak şekilde Suriyeli mültecilerle ilgili Bölge Değerlendirme toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kilis’in kendi nüfusundan daha fazla sayıda mülteci ağırladığını belirtti. Bakan, sokağa çıkma yasaklarının olduğu bölgelerde şu ana kadarki terör eylemlerinde, 30 kadar ambulansın zarar gördüğünü ve 5 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini söyledi.Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:
“Gaziantep merkezine baktığımızda, 350 bin Suriyeliyi misafir ettiğini görüyoruz. Kilis’e baktığımızda nüfusunun üzerinde bir sayı ile Suriyeli mültecileri misafir ediyor. Bu konuda Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis Şanlıurfa’yı kapsayacak şekilde arkadaşlarımızla beraber bölge değerlendirme toplantısı yapacağız.
Terör eylemlerini ve sokağa çıkma yasaklarının, askerimizin polisimizin, güvenlik ekiplerimizin, şehit edildiği ortamlarda, bu konuda rakam vermemizde açıkçası çok doğru bulmuyorum."
ZARAR GÖREN AMBULANS SAYISI 30'UN ÜZERİNDE...
"Ama zarar gören Ambulans sayılarımız 30’un üzerine çıktı. Yine kaybettiğimiz yani sağlık şehidimiz, önceki gün yine Uludere’de de araca patlayıcı yerleştirilmesi sonucu, kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızla birlikte, bu sayı 5’in üzerine çıktı.Bu ülkenin her hangi bir sokağında her hangi bir mahallesinde güvenlik güçleri dışında, elinde ve ya belinde silahı olan hiç kimsenin olmayacağı bir koşulun inşallah en kısa zamanda sağlayacağız. Huzurlu sokaklar, güveni sokaklar oradaki tüm vatandaşlarımızın, her türlü hizmette olduğu gibi sağlık hizmetini de en ideal koşulların inşallah en kısa zamanda oluşturacağız.
Biz Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye’nin her yerinde, her köşesinde olduğu gibi, ister Şırnak’ta, Cizre’de ister Hakkari’de Yüksekova’da isterse de Diyarbakır’ın her bölgesinde her noktasında her vatandaşımızın hak ettiği her türlü sağlık hizmetini sunma alt yapısını kuruyoruz ve kurmaya gayret ediyoruz.
Silahın, ateşin olmadığı her yerde, her türlü sağlık hizmetini sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. İnşallah en kısa sürede huzurlu ve güvenli süreci de sağlamış oluruz. Sağlık personellerimiz, Türkiye’nin hangi noktasında olursa olsun, karşılığını maddi bir ölçekle alabildikleri kanaatinde değilim.
Bölgedeki hizmet sunan arkadaşlarımızın farklı sorunları var farklı hisleri var, farklı yorgunlukları var, farklı stresleri var. Güneydoğu bölgesindeki arkadaşlarımızın farklı boyutta sıkıntıları var onun için de bütün bunları samimiyetle meslek duyarlılığıyla aşmaya devam edeceğiz. Bu fedakarlıkları maddi karşılıklarla ölçmek ve maddi karşılıklarla karşılıyoruz demeyi de açıkçası doğru bulmuyoruz.”
Toplantı daha sonra basın kapalı devam etti.