USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kacır, BM Yüksek Temsilcisi Fatima ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Çıkışı Olmayan Gelişmekte olan Ülkeler ve Gelişmekte olan Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi Rabab Fatima ile bir araya geldi.

Bakan Kacır, BM Yüksek Temsilcisi Fatima ile görüştü
25-09-2024 19:43
Google News
New York

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yüksek Temsilci Fatima ile Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu marjında görüştüklerini bildirdi.

????Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler 79’ncu Genel Kurulu marjında, BM Genel Sekreter Yardımcısı, En Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Çıkışı Olmayan Gelişmekte olan Ülkeler ve Gelişmekte olan Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi Sayın Rabab Fatima @USGRabab_UN ile bir araya… pic.twitter.com/8If2sHthMg

— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) September 25, 2024

Görüşmede, dijital teknolojilerin en az gelişmiş ülkelerde daha iyi bir gelecek inşasına hizmet etmekte önemli araç olabileceğinin altını çizdiklerini belirten Kacır, sanayi ve teknoloji alanında işbirliğini ilerletme konusunda kararlılıklarını ifade ettiklerini aktardı.

Kacır, dünyada halen 2,6 milyar kişinin internete erişimi olmadığına işaret ederek, "Gerçek bir sürdürülebilir kalkınmadan söz etmek adına kapsayıcı adımlar atmak zorundayız. Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankasına da ev sahipliği yapan ülke olarak Türkiye, en az gelişmiş ülkelere desteğini sürdürecek." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ