USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Elitaş’tan ’Boydak’ açıklaması

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Boydaklar’la ilgili süreç, holding veya tesislerle ilgili değildir. Paralel terör örgütüne yardım ettiklerinden dolayı haklarında iddianame hazırlanmıştır. Boydak Holding CEO’larından Yönetim Kurulu...

Bakan Elitaş’tan ’Boydak’ açıklaması
07-03-2016 01:07
Google News
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Boydaklar’la ilgili süreç, holding veya tesislerle ilgili değildir. Paralel terör örgütüne yardım ettiklerinden dolayı haklarında iddianame hazırlanmıştır. Boydak Holding CEO’larından Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak gerekli açıklamayı yapmıştır’’ dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genel Kurul’da milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bakan Elitaş, Akçakale ve Karkamış gümrük kapılarından yapılan ithalat ve ihracat miktarına ilişkin soruya, “Akçakale ve Karkamış kapılarından 2011 yılından sonra ithalat yapılmamıştır. Akçakale kapısından toplam 878 bin dolar ihracat yapılmıştır. Bu yıl da 2015 yılında ihracat beyanı 7 Mayıs 2015 tarihinde Kızılay tarafından 334 bin dolar olarak tescil edilmiştir’’ yanıtını verdi.
Bakan Elitaş, Boydak ailesine ilişkin olarak, “Boydaklar’la ilgili süreç, holding veya tesislerle ilgili değildir. Paralel terör örgütüne yardım ettiklerinden dolayı haklarında iddianame hazırlanmıştır. Boydak Holding CEO’larından Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak gerekli açıklamayı yapmıştır’’ dedi.
Bakan Ağbal ise, Cengiz İnşaat’ın vergi borçlarının silinmesine ilişkin soru üzerine, “Bu belge devletin kayıtlarında mevcut. Her türlü denetime tabi tutulmuş resmi bir belgedir. Bu belgede hiçbir hukuka aykırı işlem söz konusu değildir. Uzlaşma Komisyonu önüne gelen olayda hukuki değerlendirmelerini yapmak suretiyle sonuçlandırmıştır” ifadelerini kullandı.
Ağbal, polislerin ücretlerinde maaş artışının 15 Mart’ta görüleceğini sözlerine ekledi.
Bakan Kılıç, 400 TL olarak verilen bursla ilgili olarak, “Almanya’da 759 lira, Avusturya’da bin 25 lira, Danimarka’da 982 lira’’ şeklinde konuştu.
Zaman Gazetesi’ne atanan kayyum ve Boydak Holding yöneticilerinin tutuklanması da Genel Kurul’da tartışmalara neden oldu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ